Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Rampă pentru deşeurile din construcţii, la Cîmpineanca


   Agenții economici din Focșani, dar și persoanele fizice ar putea beneficia de un serviciu de ridicare a materialelor rezultate în urma demolărilor. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de marți a Consiliului Local Focșani se găsește un proiect de hotărâre ce privește punerea la dispo-ziție a unui teren de 9.000 de metri pătrați la Cîmpineanca pentru realizarea unei rampe de depozitare a deșeurilor rezultate din activități de construcții și demolări.
   Astfel, dacă aleșii locali vor aproba proiectul, acest serviciu va fi asigurat de SC CUP Salubritate. Prestatorul din subordinea Consiliului Local avea și până acum acest obiect de activitate însă fără un teren destinat depozitării acestor materiale nu putea asigura serviciul. Mai mult decât atât, agenții economici erau obligați ca în urma unor demolări să dovedească faptul că au transportat mate-rialele la o rampă autorizată. „Am avut acest serviciu, însă doar ca obiect de acti-vitate. El trebuia completat cu terenul pe care să depo-zităm. Abia acum CUP Salubritate este în acord cu legea și poate emite dovada că un operator a dus deșeurile rezultate din activități de construcții și demolări într-un loc auto-rizat”, ne-a declarat Viorel Profiroiu, directorul CUP Salubritate.
   Terenul, în suprafață de 9.000 de metri pătrați, se găsește în apropierea stației de sortare (fosta rampă de gunoi a Focșaniului) și, după cum susține directorul, este suficient pentru a acoperi capacitatea orașului. În pri-vința tarifelor, se calculează la metrul cub și, cel mai probabil, vor fi egale cu cele de la gunoiul menajer, însă nu au fost stabilite încă. Agenții economici care derulează activități de construcții și demolări trebuie să încheie un contract cu prestatorul de salubritate și la final vor primi dovada că au dus molozul acolo unde trebuie.
   La persoanele fizice, lucrurile sunt mai simple. Sacii cu dărâmături se depozitează în apropierea pubelelor de gunoi și CUP Salubritate îi ridică. În ambele cazuri, trebuie luată legătura cu dispeceratul CUP Salubritate care funcționează non-stop, la telefon 0237/621.338. Profiroiu susține că și aceste deșeuri pot fi reciclate, însă investiția în mașina de concasat este peste puterile financiare ale societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?