Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Scade numărul vrâncenilor care votează la prezidenţiale


Doar 319.351 vrânceni sunt așteptați să voteze la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie, comparativ cu 2009, când pe listele electorale permanente s-au aflat 320.411 persoane. Numărul de cetățeni înscriși pe listele electorale permanente va crește două săptămâni mai târziu, la al doilea tur de scrutin, când pe liste sunt înscriși 319.514 alegători vrânceni. Numărul de alegători a fost transmis de Autoritatea Electorală Permanentă, care amintește că listele electorale permanente sunt întocmite și tipărite de primari, pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul Electoral.
    Potrivit AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităților conduse de aceștia și a importurilor de date programate de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul MAI.
AEP reamintește faptul că, potrivit legislației în domeniu, listele electorale permanente se întocmesc și se tipăresc de către primari pe baza datelor și informațiilor cuprinse în Registrul Electoral. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?