Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Peste 1.600 de consultaţii acordate la Centrul de Permanenţă


   Numărul persoanelor care beneficiază de îngrijri medicale în Centrul de Permanență Mărășești este din ce în ce mai mare, cu toate că medicii care lucrează aici sunt plătiți cu mari întârzieri. De la începutul lunii mai și până în prezent, la unitatea medicală din Mărășești au fost acordate peste 1.600 de consultații bătrânilor, adulților și copiilor. Medicul Lucian Bulză, coordonatorul Centrului de Permanență din Mărășești, ne-a spus că doar pentru 5% din numărul total de consultații s-a apelat la ambulanță pentru transportul pacienților la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Focșani.
   Ca și patologie, s-au prezentat pacienți cu afecțiuni cardio-vasculare, probleme digestive, reacții alergice, dar și banale dureri de cap. „Patologia este diversă. Pe primul loc ar fi afecțiunile cardio-vasculare decompensate, urmate de patologia digestivă, reacțiile alergice, afecțiunile respiratorii la copii, afecțiunile articulare. Doar 5% din cazuri au fost trimise cu ambulanța la spital, pentru tratament de urgență, dar au fost și persoane care au primit bilet de trimitere la medicul specialist pentru investigații suplimentare”, ne-a spus medicul Lucian Bulză.
   În plus, medicii spun că eficiența acestui centru a fost dovedită, comunitatea din Mărășești și din împrejurimi beneficiind de asistența medicală cuvenită, mai ales că spitalul din localitate fusese închis în urmă cu un an de zile.
   Centrul de Permanență funcționează în fiecare zi, începând cu ora 15.00 și până la ora 8.00, iar în zilele de week-end și la sărbătorile legale programul este non-stop. Recent, centrul a trecut printr-o criză financiară care a pus în pericol funcționarea sa. Cadrele medicale nu primiseră niciun ban. Criza a fost rezolvată parțial, după ce, la finele săptămânii trecute, au fost primiți banii pentru luna mai.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?