Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Victor Ponta: Îmi doresc ca CCR să ia o decizie; au toate datele pe care le pot folosi


   Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că își dorește ca în cursul zilei de marți CCR să ia o decizie privind referendumul pentru demiterea președintelui și a subliniat că orice amânare înseamnă o prelungire a instabilității. El a reamintit faptul că CCR a făcut mai multe adrese către Guvern și a reiterat că potrivit reglementărilor legale, aceasta este obligată să ia decizia privind referendumul cu 6 la 3 din numărul judecătorilor.
   ”Îmi doresc să nu se dea o nouă amânare. (…) Toate datele, din toate punctele de vedere, le-am trimis. (…) Decizia aparține CCR și apoi Parlamentului. CCR nu va decide în funcție de oameni, trebuie să decidă ca cifră. (…) Åžtim absolut sigur că 35.000 de români sunt decedați, în închisori și sub nicio formă nu mai aveau drept de vot. (…) CCR nu este o instanță de judecată. Ei iau o decizie în ceea ce consideră că înseamnă jumătate plus unu. (…) Legea CCR prevede că în cazul referendumului, se ia decizia cu 6 la 3. E o ironie, s-a ajuns la cvorum și la CCR. Cred că CCR va respecta acest cvorum, în orice decizie”, a spus Ponta.
   El a adăugat că au fost primite toate datele necesare din țările Uniunii Europene. ‘‘Sunt deja vreo 45 de țări care au transmis datele. Sunt toate țările din UE unde există un număr semnificativ de români. Probabil există români și în Peru, Tanzania, dar de acolo nu am primit date. Am primit date de la toate țările care aveau comunități importante (…), două milioane de români cu drept de vot care locuiesc acum acolo”, a arătat premierul, adăugând că în cazul în care judecătorii CCR vor decide că referendumul nu este valid, nu este o altă soluție decât ca președintele suspendat să revină la Cotroceni. ”Dacă șase judecători vor decide că referendumul nu este valid, așa nedrept cum este, sigur, nu există o altă decizie decât ca Traian Băsescu să revină ca președinte. (…) Noi avem obligația față de toți care au venit la vot să-i protejăm de abuzuri, pentru că au fost victimele unor abuzuri evidente – procurori în curte, au fost duși la secții de poliție să spună ce și cu cine au votat”, a afirmat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?