Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Ministrul Apărării, la ceremonia de repatriere a militarilor focşăneni


   Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, este așteptat la Focșani astăzi, la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 2 Manevră. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, la sediul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată. „Cei peste 650 de militari, care au încadrat timp de șase luni Batalionul 2 Manevră, provin, în principal, din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, și au fost înlocuiți în teatrul de operații de militari din Batalionul 33 Vânători de Munte «Posada». Totodată, Drapelele de luptă ale Batalioanelor 280 și 300 Infanterie Mecanizată, din compunerea Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Prinicipatelor», vor fi decorate cu «Ordinul Virtutea Militară» în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari de război”, se arată într-un comunicat al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Prinicipatelor.
   La ceremonie au fost invitate să participe inclusiv rudele militarilor, cadre militare în activitate și în rezervă, dar și reprezentanți ai autorităților locale.
    Patru dintre militarii focșăneni au revenit în țară cu mult timp înainte de a-și termina misiunea, ca urmare a unor probleme de sănătate ce nu puteau fi tratate în teatrul de operații. Un alt militar, care nu și-a putut duce misiunea la bun sfârșit este plutonierul adjutant Florinel Enache, din Gura Caliței. La începutul lunii mai, militarul a suferit răni grave, după ce un dispozitiv improvizat a explodat. Militarul a rămas fără picioare și o mână, acum fiind tratat într-un spital din Statele Unite ale Americii.
   Reamintim că aproximativ șase sute de militari vrânceni au acționat, în Afganistan, pentru interzicerea libertății de mișcare a insurgenților în aria de responsabilitate, menținerea libertății de mișcare pe autostrada A1, reducerea infiltrărilor insurgente pe rutele de acces, descoperirea și distrugerea ascunzătorilor de armament, participarea la operații de sprijin umanitar și altele. Unii militari au fost nevoiți să se întoarcă în țară înainte de a-și termina misiunea, ca urmare a unor probleme de sănătate ce nu puteau fi tratate în teatrul de operații.
   Aceasta este a treia oară când militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată sunt dislocați în teatrul de operații Afganistan, după misiunile încheiate cu brio în 2004 și 2009.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?