Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și GALERIE FOTO! Zeci de polițiști vrânceni și civili au donat sânge de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Vrancea, zeci de polițiști și civili au venit să doneze sânge și au sărbătorit astfel împreună Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Reprezentanții centrului, ajutați de Asociația „Hope and Love for Life‟ și sprijiniți de oameni de bine din comunitatea vrânceană, i-au așteptat pe donatori cu dulciuri și pachete cu daruri. „Astăzi, 14 iunie, este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. În numele colectivului pe care-l conduc și al meu personal, doresc să mulțumesc tuturor celor care au înțeles că donarea de sânge este manifestarea supremă a iubirii față de aproape indiferent dacă-ți este rudă de sânge sau un necunoscut. La mulți ani binecuvântați tuturor donatorilor ‟, a transmis dr. Elena Dumitriu, directorul CTS Vrancea.

Polițiștii vrânceni, alături de semenii aflați în nevoie

Veniți din timpul liber sau direct de la serviciu, zeci de polițiști vrânceni au donat astăzi sânge pentru semenii aflați în nevoie. Mulți dintre ei sunt familiari cu donarea de sânge și sunt conștienți că acest gest poate salva viața cuiva. „Polițiștii vrânceni au fost astăzi, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea, pentru a dona sânge. La cea de-a doua campanie din acest an, alături de alți oameni de bine prezenți la CTS Vrancea, ne-am bucurat să fim alături, prin acest gest pe cât de mic, pe atât de însemnat, de cei care au nevoie de sânge. Eroii nu poartă întotdeauna pelerină! Erou putem fi oricare dintre noi atunci când alegem să donăm sânge!Să salvăm vieți! Să oferim încredere și speranță semenilor noștri! Felicităm pe această cale toți donatorii care săvârșesc periodic acest gest neprețuit. Ne înclinăm în fața dumneavoastră! Îndemnăm pe toți cei care sunt eligibili, să devină donatori! STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ , A TUTUROR! DONEAZĂ!SÂNGELE TĂU POATE FI MIRACOL PENTRU O NOUĂ VIAȚĂ!‟, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Vrancea.

Aproape în fiecare zi, un pacient are nevoie de sânge pentru a putea trăi. În fiecare zi putem schimba soarta cuiva printr-un gest, pe cât de mic, pe atât de important, donarea de sânge. Câțiva oameni cu suflet mare din județ au sponsorizat Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea cu daruri comestibile pe care voluntarii le-au împărțit apoi donatorilor care au trecut astăzi pragul centrului. „Zilnic sunt diagnosticați copii cu leucemie, zilnic sunt accidente rutiere, zilnic este vorba despre mama sau tatăl cuiva. Întotdeauna este nevoie de viață! Suntem permanent alături de centrul de donare, dar astăzi, în mod special, la rugămintea doamnei doctor Elena Dumitriu, suntem aici pentru a-i încuraja pe donatori să vină în continuare alături de noi și, totodată, să le fim și noi alături. Trebuie să ne gândim că zi de zi este vorba de copilul, mama, tatăl, bunicii, fratele sau prietenul cuiva. Acel strop de sânge face diferența între viață și moarte‟, a spus Corina Momanu, președintele Asociației „Hope and Love for Life‟.

Sângele înseamnă viață

Viața este cel mai prețios dar pe care-l avem. Sunt momente când viața noastră depinde foarte mult de ajutorul pe care-l putem primi din partea semenilor, iar acest ajutor poate însemna, uneori, donarea de sânge. „Astăzi sărbătorim 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra donării de sânge și de a mulțumi donatorilor pentru gestul lor de a salva vieți. Este nevoie de sânge în fiecare zi, transfuzia fiind o componentă vitală în asistența medicală. În orice moment, pe patul de spital, poate fi unul dintre semenii noștri, deci viața fiecăruia dintre noi poate depinde, la un moment dat, de generozitatea celorlalți. Această zi  încurajează cât mai mulți oameni pentru a deveni donatori de sânge și subliniază importanța donării regulate pentru a preveni eventualele crize în stocarea de sânge. Sângele este cel mai prețios dar pe care cineva poate să-l ofere altei persoane. Este darul vieții. Astăzi, la centru, am sărbătorit Ziua Mondială a Donatorlui de Sânge alături de cei 41 de donatori care au spus prezent. Fiecare dintre ei a primit daruri și ne-am bucurat de a fi împreună‟, a spus Georgiana Crăciun, purtătorul de cuvânt al CTS Vrancea.

Pe pagina de Facebook a Consiliului Județean (CJ) Vrancea a fost postat un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, considerată a fi „o zi de conștientizare a nevoii permanente de sânge și de recunoștință față de donator‟: „Consiliul Județean Vrancea este partener în cadrul campaniei de donare de sânge demarată de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, susține acest eveniment și îi invită pe toți vrâncenii să contribuie la salvarea vieții semenilor noștri aflați în situații medicale dificile, prin donare de sânge, la Centru De Transfuzie Sanguina Vrancea‟.

Cătălin Toma, președintele CJ a transmis următorul mesaj: „împreună putem contribui la conștientizarea importanței donării de sânge pentru salvarea unor semeni aflați în nevoie. Un simplu gest poate salva vieți! Am făcut un apel la colegii din Consiliul Județean și din instituțiile subordonate, care se vor număra printre donatori”. Zilnic, între orele 08:00-13:00, puteți merge să donați sânge la CTS Vrancea. Cine poate dona?! Persoanele cu „vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani; greutate peste 50 kg;  puls regulat, 60 -100 bătăi/minut;  tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale; să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice,boli hepatice, boli endocrine‟, se menționează în mesajul postat pe pagina de Facebook a CJ Vrancea.

Aceeași sursă precizează și care sunt avantajele donării de sânge: „adeverință pentru 1 zi liberă de la locul de muncă (ziua donării). O singură donare poate salva 3 vieți (copil, mamă, tată, frate sau soră).  După donare, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, scade riscul de accident vascular și paralizie cu până la 30%. Efectuarea testelor de laborator (grup sanguin, rh, hepatită). Adeverință pentru reducere 50%  la abonamentul de transport în comun. Se acordă 7 tichete de masa (~70 lei). Mulțumim eventualilor donatori, pentru șansa la viață pe care o puteți oferi semenilor, prin gestul nobil de a dona sânge! Mai multe informații găsiți pe www.donare-sange.ro și pe canalul de youtube Donare Sange Romania. Datele de contact ale Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea sunt: strada Cuza Vodă nr. 50-52, Focșani, telefon 0337/401.233, mobil 0774667104, email ctsvrancea@yahoo.com‟.

Primarul Cristi Misăilă: Donează, Sângele este Viață!

Astăzi celebrăm Ziua internațională a donatorului de sânge, motiv pentru noi toți de a ne gândi la cei care au nevoie de cel mai de preț cadou pe care îl putem dărui unii altora – sângele! Astfel, data de 14 iunie este, la nivel mondial, ziua în care se încearcă, o dată în plus, sensibilizarea cu privire la acest subiect, și mai ales conștientizarea că donarea de sânge este benefică sănătății, atât pentru cel care primește, dar și pentru donator. Este confirmat științific fapul că după donare sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, scade riscul de accident vascular și paralizie cu până la 30%. În plus, cu ocazia donării de sânge sunt efectuate în mod gratuit testele de laborator pentru grupa sanguină, RH și hepatită.

Primăria Municipiului Focșani a susținut în permanență toate campaniile inițiate și derulate de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, încurajând toți focșănenii să participe activ în cadrul acestora. De altfel, colectivul municipalității a răspuns mereu în mod pozitiv la toate aceste acțiuni, demonstrând de fiecare dată că este alături de cei care au nevoie de sângele dătător de viață.

În calitate de Primar al Municipiului Focșani, am sprijinit întotdeauna demersurile angajaților Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea de completare a rezervei de sânge, inclusiv prin donare, conștient fiind că exemplul personal este mai puternic decât orice altă campanie. Tocmai de aceea, îndemn focșănenii să doneze sânge, pentru că trebuie să dăm o șansă la viață și semenilor noștri aflați în nevoie!

Pentru toți cei care doresc, le reamintesc faptul că pot merge să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea în orice zi a săptămânii, între orele 8.00- 13.00.

Datele de contact ale Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea sunt: strada Cuza Vodă nr. 50-52, Focșani, telefon 0337/401.233, mobil 0774667104, email ctsvrancea@yahoo.com.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a putea dona sânge:

– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

– greutate peste 50 kg

– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut

– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg

– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale

– să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice,boli hepatice, boli endocrine.

Avantajele donării de sânge, în afară de cele medicale, sunt următoarele:

– adeverință pentru 1 zi liberă de la locul de muncă (ziua donării)

– o singură donare poate salva 3 vieți (copil, mamă, tată, frate sau soră)

– adeverință pentru reducere 50% la abonamentul de transport în comun

– acordarea a 7 tichete de masa (~70 lei)

– procedura de donare este simplă, rapidă și inofensivă.

Mai multe informații găsiți pe www.donare-sange.ro și pe canalul de youtube Donare Sânge România.

Donează, Sângele este Viață!

Primar, Cristi Valentin Misăilă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?