Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Ponta: Păstrarea locurilor de muncă rămâne prioritatea Guvernului în negocieri cu orice posibil investitor


   Păstrarea locurilor de muncă reprezintă în continuare prioritatea actualului Guvern în negocierile cu orice posibil investitor din orice domeniu, a declarat premierul Victor Ponta, în contextul unor discuții despre posibila privatizare a Oltchim sau a Complexului Energetic Oltenia. „Dacă va exista un investitor major, care, eventual, va veni să investească, ceea ce înseamnă investiții mari de tot, nu vă dau ordinul, dar e vorba de miliarde, nu de milioane, atunci, prima condiție, așa cum o avem și în discuția cu Oltchimul, este păstrarea locurilor de muncă. Pentru mine, am spus-o de la învestirea Guvernului, nu valoarea capitalului investit e primul criteriu, ci numărul locurilor de muncă. Suntem într-o perioadă în Europa în care e mai puțin important, din punctul meu de vedere, dar și al Consiliului European, valoarea investiției financiare, cât, cel mai important, păstrarea și crearea de noi locuri de muncă”, a spus Ponta.
   Premierul a menționat că, în baza acordurilor cu FMI, Guvernul va continua demersurile pentru listarea la bursă a unor pachete de 15% din diferite companii ale statului, el menționând că demersurile respective au fost convenite nu de cabinetul pe care îl conduce, dar care trebuie să materializeze înțelegerile anterioare.
   Premierul a criticat structura administrativă destul de mare a Complexului Energetic Oltenia, format din fuziunea termocentralelor și minelor din zonă, noua structură energetică având circa 200 de directori la conducere. Ponta a menționat că va solicita o reducere la jumătate a posturilor de conducere, el reafirmând și că, la sfârșitul acestei luni, Adunarea Generală a Acționarilor va lua decizia ca sediul CE Oltenia să fie la Târgu Jiu, în spațiul în care, până acum, a funcționat Societatea Națională a Lignitului Oltenia.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?