Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Iliescu: Haite de procurori dau năvală peste oameni


   Fostul președinte Ion Iliescu a afirmat, miercuri, pe blog, că „haite” de procurori care manifestă „un primitivism feroce” dau năvală peste oameni, în case, chestionându-i asupra votului la referendum, el apreciind că Parlamentul trebuie să intervină și să „cheme la ordine” Parchetul pentru abuzuri. „Nu credeam că, după Revoluția din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce – haite de procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esență fascistă?”, a scris Iliescu.
   Totodată, președintele de onoare al PSD se întreabă, retoric, cum au apărat procurorii, despre care consideră că au fost trimiși într-o „acțiune de intimidare” a cetățenilor, drepturile și libertățile cetățenești, prevăzute de Constituție. „Desigur, răspunderea revine conducerii Parchetului General, care a acționat la comandă – împotriva spiritului și rațiunii care trebuie să guverneze activitatea acestei instituții. (…) Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituției în percepția opiniei publice, a cetățenilor – care văd cum o instituție creată pentru a apăra ordinea de drept, drepturile și libertățile cetățenești se transformă în instrument de intimidare și de acțiune împotriva cetățenilor!”, arată Iliescu.
   El adaugă că Parchetul General riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăților, fiind pus în slujba unor interese „înguste”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?