Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Bucătăresele de la Cantina de Ajutor Social pregătesc cămara pentru iarnă


   Cele două bucătărese de la Cantina de Ajutor Social au început să pregătească tot felul de conserve pentru iarnă. Femeile trebuie să pună în cămară aproape două tone de zarzavat pentru ciorbă, aproximativ 500 de kilograme de zarzavat pentru sosuri și tot atâtea kilograme de castraveți și gogoșari la oțet. „Facem acest lucru pentru că nu ne-am permite altfel să cumpărăm aceste conserve din comerț și să ne încadrăm în rația noastră zilnică de 6 lei pentru a asigura zilnic ciorba și felul doi”, ne-a declarat Angela Lungu , directorul Cantinei de Ajutor Social.
   Conservele trebuie pregătite până în septembrie, când bucătăresele vor reîncepe pregătirea hranei calde pentru persoanele care beneficiază de mâncare la Cantina de Ajutor Social. În acest moment, persoanele care primesc ajutor de la această instituție beneficiază de hrană rece, care se acordă o dată la două săptămâni.
   În total, zilnic, la Cantina de Ajutor Social mănâncă 400 de beneficiari, persoane care nu au nici un fel de venit sau persoane ale căror venituri depășesc cu puțin venitul minim garantat. Din aceste categorii fac parte copii, bătrâni, persoane cu handicap și bolnavi. Alocația de hrană zilnică este de 6 lei. Potrivit legislației în vigoare, de această sumă beneficiarii ar fi trebuit să primească zilnic o porție de ciorbă și felul doi, iar pe perioada verii se acordă hrană rece, o dată la două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?