Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Tinerii maghiari, chemaţi la „Eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română”


   Trei filmulețe cu tineri în uniforme militare, care sunt învățați să folosească armele, alături de un mesaj pentru „eliberarea Ardealului de sub ocupația română” și chemarea la Tabăra EMI din Harghita au apărut pe internet, organizatorii taberei spunând că e „o provocare” și că au anunțat Poliția.
   Joi, pe internet au fost postate trei filmulețe în care sunt prezentați mai mulți tineri, îmbrăcați în uniforme militare, care sunt învățați să tragă cu pistolul sau cu pușca, precum și antrenamentele instructorilor lor, în poligoane care trag la țintă, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sub fiecare dintre cele trei filmulețe apare mesajul „Noi suntem Miliția Secuiască Maghiară, cei chemați pentru eliberarea Ardealului de sub ocupația română. Dacă vrei să te alături, caută-ne la tabăra EMI din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâți în acțiunile noastre”.
   Sub mesajul respectiv sunt trecute un nume – Sorban Ors Attila – și un număr de telefon. Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Sorban a declarat că nu a postat niciun film și nici nu se ocupă cu astfel de activități. „Sunt provocări pentru Tabăra EMI care se desfășoară la Borzont. Eu sunt un organizator al taberei, sunt șeful serviciului de pază, asigur liniștea și ordinea publică aici și pot să vă spun că tabăra are un caracter cultural, pentru tineri”, a declarat Sorban Ors Attila.
   Reprezentantul organizatorului principal al Taberei EMI, Soos Sandor, a declarat că filmele nu sunt realizate în Tabăra EMI de la Borzont, ci în Ungaria și că a contactat Poliția pentru a fi identificată persoana care a postat filmulețe pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?