Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Posturile din Sănătate vor fi deblocate


   Criza posturilor din sistemul sanitar vrâncean ar putea fi rezolvată curând.  La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o Hotărâre de Guvern privind ocuparea unui număr de 2.766 de posturi vacante din sistemul sanitar. Potrivit actului normativ, posturile au fost deblocate atât pentru spitalele din subordinea ministerului cât și pentru cele din subordinea autorităților locale. 
   Spitalele din Vrancea au nevoie de aproximativ 200 de cadre medico-sanitare, dintre care peste 30 ar trebui să fie medici, pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții optime. Medicul Cătălin Graur, directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, speră ca deblocarea acestor posturi să rezolve criza de cadre medicale din spitalele vrâncene. „Mă bucur foarte mult că Guvernul a aprobat hotărârea prinvind deblocarea posturilor și sper ca un procent important din numărul posturilor deblocate să se regăsească  în sistemul sanitar din județul Vrancea”, a precizat directorul Graur.
   Potrivit reprezentanților MS, cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel național vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar, personalul auxiliar sanitar și personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitățile din sistemul sanitar. „Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate și cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli aprobate”, se menționează într-un comunicat de presă al MS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?