Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Caiete, acuarele şi creioane gratuite pentru mii de elevi vrânceni


   Aproape 15.000 de elevi vrânceni vor beneficia de rechizite școlare gratuite în anul școlar 2012-2013. Noutatea o constituie faptul că și elevii care vor merge în clasa zero vor primi astfel de rechizite.
   La nivelul județului Vrancea, din datele furnizate de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (IÅžJ) reise următoarea distribuire a rechizitelor: clasa zero – 1.334 de elevi, clasa I – 1.972 elevi, clasele II-IV – 5.171 elevi, clasele V-VII – 4.833 elevi și clasa a VIII – 1.412 elevi.
   De aceste rechizite se pot bucura elevii care provin din familii cu posibilități materiale modeste, întrucât sunt oferite în cadrul unui program social susținut de Ministerul Educației. Pachetele cu rechizite ce vor fi date copiilor sunt diferențiate pe nivele de studii. Astfel, copiii de la clasa pregătitoare vor primi un ghiozdan, două caiete de desen, unul de dictando, matematică, dar și creioane de scris, creioane colorate, acuarele, plastilină, planșetă de lucru, lipici, hârtie glasată, penar și gumă de șters. Cei din clasa I vor primi caiete tip I și tip II, câte un caiet special pentru abecedar și matematică, un caiet de desen, un stilou cu 24 de rezerve, creion, creioane colorate, gumă de șters, bețișoare, penar, acuarele, riglă, copertă de plastic pentru caiet, totul pus într-un ghiozdan.
   Copiii de clasele II – IV au în pachet 11 caiete dictando, caiete de matematică, caiet de desen, pix, creioane, penar, acuarele, gumă, ascuțitoare, vocabular, creioane colorate, șablon cu harta României și coperți din plastic pentru caiete. Pachetele pentru gimnaziu, pentru elevii din clasele V – VII, cuprind 16 caiete studențești, dar și în format clasic dictando și matematică, caiete de biologie, geografie, muzică și desen, creioane, radieră, pix, ascuțitoare și o trusă de geometrie. Elevii de clasa a VIII-a urmează să primească în ghiozdan 17 caiete de dictando și matematică, câte două caiete de geografie și biologie, câte un caiet de muzică și desen, creioane, o gumă de șters, un pix și o ascuțitoare.
    „Am fost al doilea județ din țară care am publicat anunțul pe SEAP. Noutatea o reprezintă faptul că firma care a câștigat licitația pentru livrarea pachetelor de rechizite școlare elevilor din județul Vrancea va transporta pe cheltuiala sa rechizitele la fiecare școală în parte. Directorii de școli vor face un proces verbal de primire a produselor, pe care îl vor aduce la sediul IÅžJ și după aceea se va face plata către furnizor. Prețul maximal pentru fiecare pachet de rechizite în parte nu poate depăși suma de 25 de lei pentru elevii din clasele primare și 30 de lei pentru cei din clasele gimnaziale. Firma care a câștigat licitația este Romprima din Galați, cea care a făcut distribuția și anul trecut”, ne-a spus Ionuț Dănișor, economist în cadrul IÅžJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?