Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Petrom OMV extinde operaţiunile de prospectare şi extragere a gazelor naturale


   Autoritățile locale din Adjud împreună cu mai mulți membri ai conducerii Petrom OMV au organizat, ieri, o dezbatere publică cu locuitorii satului Burcioaia, sat aparținător municipiului Adjud, privind oportunitățile de dezvoltare a localității cu sprijinul și cu finanțarea acestei companii. Oficialii companiei și-au prezentat și planurile de extindere a prospecțiunilor și exploatării în perimetrul Burcioaia.
   Primarul Constantin Armencea a declarat că la dezbatere au participat mai mulți locuitori, care au fost de acord cu proiectele companiei Petrom OMV. „Totodată, oficialii Petrom OMV au spus că vor susține mai multe proiecte de dezvoltare locală, prioritar fiind construirea unui drum în afara localității pentru a diminua neplăcerile provocate oamenilor de traficul greu. De asemenea, au construit un parc pentru copii și avem în proiect alte câteva investiții care vor fi realizate în perioada următoare”, a precizat primarul din Adjud.
   Constantin Armencea a arătat că dezvoltarea prospecțiunilor și a operațiunilor de prospectare este benefică pentru comunitatea din Adjud deoarece va duce la crearea de noi locuri de muncă și implicit la creșterea sumelor obținute de autoritățile locale din taxe și impozite locale.
   O altă companie petrolieră care efectuează prospecțiuni petroliere în Vrancea este Grupul Rompetrol, care, prin divizia de Upstream, va începe în perioada următoare lucrările de foraj la prima sondă de prospec-țiune geologică din perimetrul Focșani, aflat în concesiunea companiei din 2005. Sonda de explorare Kaz 1 este amplasată în partea de Nord-Vest a perimetrului, în apropierea loca-lității Fitionești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?