Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Nanu şi Dima îşi aşteaptă pedepsele


   Fostul angajat de la Protecția Copilului și prietenul său, care îi aducea „clienții” pentru a le fabrica dosare de pensii de handicap, contra cost, își  așteaptă pedeapsa. Cauza în care Aurelian Nanu, fost angajat al DGASPC, și Åžtefan Dima, din Dumitrești, au fost judecați pentru luare de mită, a rămas în pronunțare ieri, la Tribunalul Vrancea.
   Cei doi inculpați au ales să recunoască faptele și să se judece în baza probelor existente la dosar, pentru a obține o pedeapsă cu reducere. Avocații au mai depus doar probe în circumstanțiere, respectiv înscrisuri și documente medicale, ambii inculpați fiind bolnavi. Apărătorii au pus concluzii de condamnare cu suspendare sau coborârea cuantumului pedepsei sub minimul special prevăzut de lege în cazul recunoașterii. „Fosta conducere proastă a acestei țări a condus la comiterea acestei fapte de aceste persoane. Oamenii au credite pe la bănci, le-au tăiat pensiile și salariile și s-au trezit astfel în această situație”, a spus unul dintre avocați, în apărarea inculpaților.
   S-a mai pus în discuție, tot de către apărători, și ridicarea sechestrului asigurător asupra sumei de 5.520 de euro, găsită cu ocazia percheziției la domiciliul lui Nanu. Apărarea a arătat faptul că acești bani proveneau dintr-un credit contractat de părinții inculpatului, care i-au dat banii pentru achiziționarea unui autoturism. Având ultimul cuvânt, Åžtefan Dima a declarat că nu și-a dat seama niciun moment că va ajunge în această situație, în timp ce Nanu a spus instanței de judecată că nu își dorește decât să poată să fie liber și să își poată ajuta familia, motiv pentru care a cerut clemență.
   Reamintim că cei doi bărbați au fost denunțați de o persoană din Dumitrești, în noiembrie 2011. Acesta le spunea anchetatorilor că inculpații i-au cerut bani pentru a o ajuta pe mama sa să obțină pensie de handicap. La momentul în care omul s-a dus să plătească „serviciile”, procurorii au organizat un flagrant, în urma căruia cei doi au ajuns în arest.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?