Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

GALERIE FOTO: Mobilier pentru clasele pregătitoare


   Mobilierul școlar pentru clasele pregătitoare a ajuns în mai multe unități de învățământ, astfel că până la începutul noului an școlar, toți copiii vor putea beneficia de condiții decente de studiu. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), mobilierul a ajuns deja în Åžcoala Cârligele, dar și la Åžcoala din Slobozia Ciorăști și în Åžcoala din satul Pitulușa, comuna Broșteni.
De asemenea, mobilierul destinat utilării sălilor pentru clasele pregătitoare a sosit și la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani. La această unitate de învățământ se vor forma trei clase pregătitoare, din toamnă. Deja se lucrează în ritm susținut, pentru ca totul să fie pregătit odată cu începerea noului an școlar. Cât privește mobilierul, s-a dorit crearea unui mediu cât mai prietenos pentru copii, astfel că băncuțele sunt pe diverse culori, de la maro, grena sau albastru până la o nuanță de galben.
   40 de scăunele au fost achiziționate suplimentar, în eventualitatea în care va fi nevoie de ele la nivel de județ. „Am terminat aproape toată curățenia în clase, mai avem doar holurile. Curățenia a costat peste 10.000 de lei, o parte sunt fonduri ce ne-au fost alocate de către Primăria Focșani, dar și cu finanțare proprie. Pentru clasele pregătitoare s-au curățat pereții, s-a gletuit și văruit. Toate clasele au fost văruite, iar grupurile sanitare igienizate și vopsite. Lucrările au fost executate atât cu personalul propriu cât și cu o firmă de specialitate”, a declarat Florentina Olteanu, directorul Åžcolii „Anghel Saligny” din Focșani.
   Åži pentru celelalte unități de învățământ, unde de la toamnă vor fi înființate clase pregătitoare, achi-ziționarea mobilierului este doar o chestiune de timp. Banii au fost virați deja în conturi și se estimează că până la finele lunii august procedura de achiziție va fi finalizată. Potrivit cifrelor oficiale comunicate de reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, în anul școlar 2012 – 2013 vor fi înființate 123 de clase pregătitoare. În acest sens, ISJ a alocat suma de 402.200 lei pentru achiziționarea de mobilier școlar. Acesta este compus dintr-un scaun individual reglabil și pupitru individual, de asemenea reglabil. De această investiție vor beneficia cei peste 2.000 de copii care vor urma să învețe în clasele pregătitoare. Mobilierul trebuie să fie ergonomic și să respecte recomandările făcute de Ministerul Educației, care a emis un ordin special în acest sens. Fiecare școală cu personalitate juridică a primit sumele alocate, proporțional cu numărul de elevi înscriși în clasa pregătitoare.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?