Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

VIDEO: Secţie de votare închisă 15 minute în urma unei diversiuni PDL


  

 

   Procesul de votare a fost oprit, ieri, timp de 15 minute, la Secția nr. 89, de la Casa de Cultură din Panciu, în urma unei sesizări efectuate la 112. Reprezentantul PDL în secția de votare a reclamat faptul că în urnă ar fi mai multe buletine de vot decât persoane care și-au exprimat legal acest drept constituțional. Neregula s-a dovedit a fi, însă, o diversiune marca PDL, menită a bloca procedura de votare la cea mai mare secție de votare din localitate și de a-i opri pe cetățeni să-și exercite opțiunea electorală.
   Președintele secției, Silviu Tacu, a declarat că problemele cu reprezentantul PDL, Bogdan Roșcan, au început încă de la orele 6.00, când acesta a refuzat să se conformeze obligațiilor ce îi reveneau în calitate de membru al comsiei de votare. „Reprezentantul PDL, Roșcan Bogdan, când i-am zis să stea la masă, să-i dau un număr de trei străzi, nu a dorit. La fel s-a întâmplat și când l-am nominalizat să plece cu urna mobilă, l-a luat pe «nu» în brațe, că «așa are directivă de la partid», «pe mine nu mă interesează chestia asta». Atunci am supus la vot, cu ceilalți membri, să-l excludem”, ne-a declarat Silviu Tacu.
   Potrivit acestuia, reprezentantul PDL a fost reprimit în secție la recomandarea Biroului Electoral Județean, care a considerat că „situația nu este ok”. „L-am reprimit, dar dumnealui ne-a făcut întâmpinare și, după întâmpinare, contestație, cum că, în timp ce el a lipsit din secție, în urne s-ar fi adunat mai multe buletine decât au fost  alegători la vot. Eu am considerat contestația ca nefondată, pentru că nu a avut dovezi”, a mai spus Silviu Tacu.
   În urma incidentului, BEJ Vrancea a decis suspendarea procesului de votare. Secția 89 a fost închisă între orele 12.45-13-00, interval în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, Nicolae Pârcălăbescu și un reprezentant al Poliției Panciu au procedat la desigilarea urnei și la numărarea voturilor aflate în interiorul acesteia. „În momentul acela erau 395 de voturi în urnă, regăsindu-se același număr și pe listele de vot. Deci totul era în regulă”, a precizat Silviu Tacu.
   Primarul Ion Petre este convins că situația de la Casa de Cultură nu a fost altceva decât o diversiune pusă la cale de Oragnizația Locală a PDL, susținând că în spatele ei se află chiar președintele acesteia, Valerică Panciu. Primarul a anunțat că va sesiza organele abilitate pentru cercetarea împrejurărilor care a condus la incidentul de la Secția 89.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?