Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

O femeie de 50 de ani, victima caniculei


   Temperaturile caniculare din ultimele zile au făcut victime în rândul vrâncenilor. Ieri, o femeie de 50 de ani, din Focșani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii. Medicii au diagnosticat-o cu hipocalcemie. După ce a primit îngrijirile medicale specifice și și-a revenit, femeia a plecat acasă.
   Meteorologii au anunțat că săptămâna aceasta se vor înregistra temperaturi caniculare cu un indice de confort termic depășit. Pentru a face față caniculei, este recomandat consumul zinic de lichide, între 1,5 și 2 litri, fără a aștepta să apară senzația de sete. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. Este bine de știut că o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.
   Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
   Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii, trebuie să purtăm pălării de soare, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?