Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Secţiile de vot, suplimentate mai ales în zonele turistice


   Pedeliștii au declanșat o campanie de denigrare a României în Europa cu singurul scop de a-l menține la putere pe Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Focșani, secretarul de stat din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Cătălin Chiper. Organizarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, cel care a coordonat de la Cotroceni acțiunile camarile pedeliste din ultimii ani, i-a speriat pe pedeliști, care au recurs la toate mijloacele de propagandă securistă pentru a nu ajunge la votul oamenilor. A fost nevoie de zile întregi de discuții ale premierului Victor Ponta cu oficialii Comisie Europene, ai Parlamentului European, pentru a-i convinge că procedura suspendării este democratică și constituțională și nu o lovitură de stat, cum se lamentau pedeliștii.
   De altfel, ce fel de lovitură de stat este aceea în care demiterea unui președinte este decisă de votul oamenilor? „Partenerii noștri europeni au înțeles că demersul nostru este un exercițiu democratic”, a afirmat Cătălin Chiper. Secretarul de stat a explicat că demiterea lui Băsescu este ultimul punct al listei de revendicări întocmite la protestele sociale din iarna trecută. „Este un moment foarte important pentru viața politică românească. Suntem într-un deplin exercițiu democratic, în pofida a ceea ce spun unii sau alții”, a precizat secretarul de stat.
   Potrivit lui Cătălin Chiper, organizarea referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu decurge conform calendarului stabilit de lege și nu există probleme în niciun județ, autoritățile fiind pregătite să facă față oricăror probleme care ar putea apărea în această perioadă. Secretarul de stat a afirmat că, până acum, nu au fost înregistrate decât „elemente nesemnificative la nivelul țării”. De asemenea, autoritățile au ținut cont de hotărârea Curții Constituționale și au luat toate deciziile pentru ca un număr cât mai mare de români să poată să își exercite dreptul de a vota la referendumul din 29 iulie.
   Una dintre măsuri a fost de a suplimenta secțiile de votare, cum este cazul și în orașul Mărășești. „Au fost suplimentate secțiile de votare mai ales în zonele turistice. Acesta este primul scrutin organizat în ultimii 20 de ani care are loc în perioada verii, în perioadă de concedii”, a afirmat secretarul de stat Cătălin Chiper. El a precizat că fondurile alocate pentru organizarea referendumului se ridică la 95,6 milioane lei, din care cea mai mare parte sunt pentru hârtia buletinelor de vot, tipărirea buletinelor, ștampile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?