Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Lapte praf pentru sugarii „înţărcaţi“ forţat de pedelişti


   Aproximativ 700 de kilograme de lapte praf vor sosi, în cel mult două săptămâni, la sediul Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Mai exact, este vorba de 1.745 cutii cu lapte praf, care vor fi distribuite medicilor de familie din județ, care, la rândul lor, le vor da sugarilor ce nu pot fi hrăniți cu lapte matern.
Câteva zeci de sugari din județ, care nu puteau fi hrăniți cu lapte matern din cauza a diverse probleme medicale ale lor sau ale mamelor, nu au mai primit lapte praf de la finele lunii martie, deoarece fostul guvern pedelist nu se sinchisise să acorde fonduri pentru acest capitol, cei 15.000 de lei alocați pentru anul 2011 fiind cheltuiți în totalitate.
   Reprezentanții DSP au cerut de mai multe ori o rectificare bugetară, dar pedeliștii nu au dat importanță solicitărilor, nealocând niciun leu. Potrivit reprezentanților DSP, cele mai multe mame care solicită lapte praf suferă de diferite boli, cum ar fi TBC, cancer, SIDA și nu au voie să alăpteze.
   Laptele praf este acordat pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, în cazul în care mamele prezintă contraindicații ale alăptării, dacă se constată o creștere nesatisfăcătoare a copilului, dar și dacă micuțul este adoptat sau se află în plasament ori mama acestuia a decedat.
Medicii de familie atrag atenția că în primele 12 luni de viață, sugarii trebuie să fie hrăniți fie cu lapte matern sau cu lapte praf, laptele de vacă fiind total contraindicat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?