Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

În perioada de caniculă se pot dezvolta infecţii respiratorii


   Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul țării, în intervalul 23 – 24 iulie, potrivit unei informări meteorologice emisă duminică de Administrația Națională de Meteorologie. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar temperatura aerului va avea frecvent valori de 35…37 de grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vest, sud-vest si la munte. ANM a mai anunțat că în a doua parte a săptămânii se va menține vremea călduroasă, caniculară local mai ales în regiunile sudice.
   Medicii atrag atenția că în perioadele de caniculă se dezvoltă infecții de tract respirator superior – faringite, sinuzite, laringo-traheite – și de tract inferior, pulmonare.
Dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, a declarat, pentru AGERPRES, că dintre germenii, bacteriile, care apar în acest sezon, cea mai de temut este legionella pneumophila, care este în corelație cu aparatul de aer condiționat, unde se dezvoltă. ”Aparatul de aer condiționat trebuie curățat anual și dezinfectat”, a subliniat dr. Simin Florescu.
   Potrivit medicului, în cazul în care o persoană face pneumonie cu acest germene și nu este diagnosticată la timp și instituit tratamentul lucrurile se pot agrava. ”Căldura favorizează enterovirusurile care pot determina afectare digestivă, mai sunt infecții de sezon care dau clasicele guturaie, în principal din cauza diferențelor mari de temperatură, trecerea de la rece la cald, pneumonii clasice, dar mai puțin frecvente”, a detaliat medicul, atrăgând atenția asupra necesității unei temperaturi de confort termic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?