Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cum s-a îmbogăţit majoritatea milionarilor


   Majoritatea milionarilor din prezent nu s-au născut bogați și au acumulat singuri bogația pe care o au, conform unui nou studiu. Studiul realizat de Fidelity Investments a ajuns la concluzia că 86% dintre milionarii din prezent susțin că nu s-au născut bogați. Conform aceluiași studiu, în general, milionarul din prezent are 61 de ani și o avere de cel puțin 3,05 milioane de dolari.
   În timp ce aproape trei sferturi dintre milionarii din prezent se simt bogați și cu 3,05 milioane de dolari, ceilalți susțin că au nevoie de o avere de cel puțin 5 milioane de dolari pentru a începe să se simtă bogați. ‘Milionarii din ziua de azi sunt multidimensionali, iar pentru a-i înțelege trebuie să le analizăm nu doar averea, ci și modul în care au obținut această avere și care sunt planurile lor pentru viitor’, susține Sanjiv Mirchandani, președintele National Financial, o companie din cadrul trustului Fidelity Investments.
   Dintre cei care au devenit milionari, studiul indică faptul că averea lor provine în special din investiții/aprecierile de capital, din compensații sau din împărțirea profiturilor. Cei care s-au născut bogați invocă moștenirile și speculațiile de pe piețele imobiliare drept principale surse ale averii lor.
În ceea ce privește strategiile de investiții, cei care au devenit singuri milionari au pus accentul pe investițiile de capital, în timp ce aceia care s-au născut milionari și-au mărit averea prin investiții pe piețele imobiliare. În ceea ce privește percepția despre viitor a milionarilor, același studiu indică faptul că 30% dintre milionari sunt preocupați să-și conserve averile în această perioadă de criză, în timp ce 20% doresc să-și mărească în continuare averile.
   Acest studiu se bazează pe intervievarea a peste 1.000 de investitori milionari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?