Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Italienii de la Laminorul fac angajări


   Italienii de la grupul industrial STG Steel au început angajările la societatea care a preluat fostul Laminorul Focșani. Grupul italian a preluat activitatea de la acționarii fostei fabrici de laminate după ce aceasta a intrat în faliment, la sfârșitul anului trecut. Redeschiderea fabricii nu poate decât să îi bucure pe foștii angajați de la Laminorul care așteaptă acum un semnal de la noua firmă. „Am fost până acolo, să văd ce se întâmplă, dar deocamdată nu este nimic stabilit. Åžtim doar că este o firmă nouă condusă de italieni”, ne-a spus un fost angajat de la Laminorul.
   Potrivit anunțului noii firme, STG Steel angajează inginer electroenergetică, inginer prelucrări metalurgice, inginer mecanic utilaj metalurgie, asistent manager, merceolog, inspector resurse umane. „Este o firmă nouă care a cumpărat de la fostul proprietar”, a explicat persoana care se ocupă de angajări la STG Steel.
   Societatea Laminate a intrat în faliment la sfârșitul anului trecut, iar lichidator a fost desemnat consorțiul format din Valor SPRL și RVA Insolvency Specialists SPRL. Până acum, Agenția regională de mediu de la Galați a aprobat transferul Autorizației Integrate de Mediu de la SC Laminate către STG Steel, cu respectarea condițiilor impuse de aceasta. De asemenea, conducerea Agenției a precizat că revizuirea autorizației este obligatorie în toate situațiile prevăzute de legislația română. STG Steel a tatonat încă din 2010 preluarea fostului Laminorul însă abia în acest an se pare că s-a concretizat afacerea.
   Reamintim că, din 2009, 400 de salariați ai societății Laminate Focșani au fost concediați din cauza situației economice dificile. Concedierea colectivă a fost motivată de conducerea societății Laminate de scăderea într-un ritm accelerat a cererii de produse pe piața materialelor de construcții, societatea fiind specializată numai pe producția acestor tipuri de materiale, respectiv oțel beton, profile mijlocii și plase sudate, neexistînd posibilitatea pentru reprofilarea activității într-un termen scurt pe producția altor bunuri de consum.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?