Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Casă parohială în flăcări, din cauza căldurii


   Temperaturile extreme, înregistrate duminică, au provocat un incendiu, fiind cuprins de flăcări chiar acoperișul casei parohiale a Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, din Odobești. Tabla de pe acoperiș s-a încins atât de tare, încât materialul aflat sub ea a luat foc. Incendiul a fost anunțat la ora 17.30, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani.
   În urma incendiului, a ars acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de 15 metri pătrați. Pompierii spun că „evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de căldura solară acumulată”.

Un alt acoperiș a luat foc din cauza trăsnetului

   Nu doar căldura a creat pro-bleme, ci și descărcările electrice înregistrate ieri.
   La ora 5.30, un trăsnet a aprins acoperișul casei lui Constantin I., din comuna Vidra. Pentru localizarea și lichidarea incendiului a acționat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și șapte subofițeri din cadrul Stației de Pompieri Vidra. A ars acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din țiglă și șindrilă, pe o suprafață de 25 metri pătrați.
   Nici incendiile de vegetație uscată nu au lipsit. În perioada 13-15 iulie,  pompierii au intervenit pentru stingerea a șase incendii de vegetație uscată. Astfel, 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani și 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud au intervenit cu 7 autospeciale și 24 subofițeri pentru stingerea a 10,2 hectare vegetație uscată, care au luat foc în loca-litățile Adjud, Cotești, Golești, Urechești și Ruginești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?