Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Şeful Direcţiei Silvice şi-a dat demisia


   Petrică Tudosă, directorul Direcției Silvice Vrancea și-a dat demisia din funcție, ieri după amiază. Surse oficiale au declarat că șeful de la Silvic și-a dat demisia după ce, cu o zi inainte, discutase cu șefii Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Sursele spun că demisia are legătură cu faptul că Petrică Tudosă ar fi urmărit penal într-un dosar instrumentat de procurori și s-a recurs la această variantă pentru a se evita un alt scandal.
   Petrică Tudosă a fost implicat în mai multe dosare în ultimii ani. Astfel, într-unul din dosare. Petrică Tudosă împreună cu afaceriștii Dorel Dumitrașcu și Vasile Bogdan a fost acuzat de infracțiuni de corupție. În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție se arată că în perioada aprilie-iunie 2009, Tudosă ar fi promis și oferit fostului procuror general al Curții de Apel Galați anumite foloase materiale. În schimb, acesta i-ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari, pentru menținerea sa în funcția de director coordonator sau adjunct la Direcția Silvică Vrancea.
   De asemenea, anul trecut, Petrică Tudosă a fost sancționat cu diminuarea salariului după ce un control al inspectorilor Romsilva a găsit nereguli la Ocolul Silvic Soveja. Inspectorii silvicultori au constatat tăieri de lemn mai mari decât volumul de masă aprobat pentru partizi însă dimensiunea exactă a tăierilor ilegale a fost stabilită de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Ulterior, au fost trimiși în judecată patru pădurari, pentru un prejudiciu de peste 300 mii lei.
   Reporterii de la Monitorul de Vrancea au încercat să discute cu Petrică Tudosă însă acesta nu a putut fi contactat pe telefonul mobil.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?