Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ponta: România poate organiza la referendum un scrutin electoral în condiţii impecabile


   România are capacitatea de a organiza un scrutin electoral în condiții impecabile, fapt dovedit la alegerile locale din luna iunie, a declarat, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, precizând că din partea Comisiei Europene nu va exista o monitorizare propriu-zisă asupra referendumului.
„Vom fi deschiși la orice observatori, dar am dovedit pe 10 iunie că putem organiza un scrutin electoral în condiții impecabile și nimeni nu a avut niciun fel de critică de făcut”, a spus Ponta.
   Premierul Victor Ponta a anunțat anterior, potrivit cotidianului spaniol El Pais, că îi va solicita președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, să trimită la București experți care să analizeze situația din România „direct pe teren”, arătându-se din nou dispus să rectifice orice măsură indicată că nu ar respecta normele UE.
   „Am venit la Bruxelles să explic tot ceea ce s-a întâmplat, dispus să ascult și să rectific oriunde este necesar. Îi voi cere lui Barroso să trimită experți la București, care să analizeze situația direct pe teren” , a spus Ponta, citat de cotidianul spaniol El Pais.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?