Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Manuale şcolare noi, în depozitul ISJ


   Depozitul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a fost „alimentat”, ieri, cu un nou lot de manuale. Åži-au onorat comenzile cei de la editura Humanitas, dar au livrat manuale și editurile Corint și Ana, iar în scurt timp va sosi în Vrancea și un transport de la editurile Sigma și Petrion. În aceste condiții, necesarul de manuale pentru noul an școlar este aproape complet, manualele ajungând în depozitul ISJ chiar mai curând decât data estimată inițial de reprezentanții Inspectoratului.
   Directorii de unități de învățământ s-au prezentat deja la sediul ISJ pentru a prelua manualele, pentru ca odată cu începerea noului an școlar, toți elevii să beneficieze de ele. „Au venit manuale de la editura Humanitas, editura Didactică și pedagogică, dar și de la editurile Corint și Ana. Așteptăm și editura Sigma, care va aduce și manualele de la editura Petrion. Au venit manuale pentru toate clasele, începând de la clasa I până la a X-a. Au venit mai mult de jumătate din totalul manualelor. Directorii pot veni să le ia. O parte dintre ei deja au fost, dar sunt și care nu au venit, de aceea cu cât mai repede vin, cu atât mai bine. Eu cred că până pe 20 august vor veni directorii să le ia pentru a le avea la școală, să le așeze pe titluri și să vadă ce necesități mai au. Åžcolile vor lua un procent de manuale noi și fac un calcul cu ce mai au la școală, ce mai recuperează, ce mai lipsește. În momentul când începe școala, toți elevii trebuie să aibă manuale noi sau mai puțin noi. Åžcolile au luat manuale noi între 10 și 50%. Noi am comandat manuale în funcție de bani și necesitățile de la școală”, a spus Maricica Gheorghiță, șef depozit de manuale din cadrul ISJ.
   Potrivit oficialilor Inspectoratului Åžcolar, pentru anul școlar viitor a fost alocată suma de 297.350 lei, TVA inclus, pentru achi-ziționarea celor aproximativ 90 de mii de manuale școlare necesare. Acestea sunt cumpărate de la 24 de edituri. Peste puțin timp vor fi demarate procedurile și pentru achiziționarea rechizitelor școlare, ce urmează a fi distribuite elevilor cu posibilități materiale modeste. La fel ca și în anii precedenți, rechizitele vor fi livrate direct unităților școlare, nu Inspectoratului Åžcolar.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?