Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Anna Lesko, Holograf, Elena Gheorghe şi Sistem la cea de-a doua ediţie a Pro Istoria Fest


   Cea de-a doua ediție a festivalului Pro Istoria Fest se va desfășura pe 21 și 22 iulie la Cetatea Enisala din județul Tulcea, singura cetate medievală din Dobrogea.
   Conform unui comunicat, evenimentul continuă cu promovarea unor cetăți de mare rezonanță istorică – Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golești, Cetatea Enisala, Sighișoara și Sarmizegetusa. Lista evenimentelor din acest an este completată cu alte trei cetăți incluse deja în circuit, respectiv Cetatea Râșnov, Cetatea Poenari și Târgoviște. Ca și la prima ediție, festivalul dorește să aducă în atenția publicului obiectivele cultural-istorice și turistice aflate pe teritoriul României, printr-o serie de evenimente de înaltă ținută culturală și artistică.
   Festivalul va debuta pe 21 iulie, de la ora 9,30, cu o paradă medievală care va pleca din Sarichioi, va continua în Babadag și va avea ca punct final Cetatea Enisala. Programul cuprinde și diverse ateliere de creație pentru copii – spadă și mișcare scenică, cioplit și olărit, teatru și dans, tir și tras cu arcul, dar și cu o școală de iconografie și heraldică (pictura pe scut de lemn).
   Nu vor lipsi nici atelierele pentru adulți – aruncarea cuțitelor, folosirea spadei și a sabiei, trânta – lupta românească și un concurs de tras cu frânghia. De la ora 15,00, ansambluri tradiționale specifice zonei, reprezentanți ai opt minorități, vor da startul concertelor la Enisala. De la ora 19,00 pe scenă vor urca nume mari ale muzicii românești – trupa de teatru Zurli, Corina, Foișorul de Folk, Anna Lesko și Holograf.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?