Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Măsuri pentru prevenirea incendiilor


   În această perioadă se desfășoară campania de recoltare a cerealelor, ce presupune și activități de transport și depozitare atât a produselor agricole cât și a paielor rezultate. Pentru evitarea unor evenimente, pompierii au câteva recomandări pentru cei care desfășoară astfel de activități. Potrivit acestora, mașinile, tractoarele, combinele de recoltat și celelalte mașini agricole, precum și autovehiculele de transport care sunt folosite la recoltarea cerealelor trebuie să fie verificate din punct de vedere tehnic de persoane autorizate, înlăturându-se toate defecțiunile care ar putea cauza incendii.
   Punctele de alimentare cu carburanți trebuie să fie la cel puțin 20 de metri de lanuri, iar utilajele agricole nu se repară în lanuri sau depozite de cereale, lucrările efectuându-se la o distanță de cel puțin 100 de metri de aceste locuri. Locurile pentru fumat nu trebuie amplasate la o distanță mai mică de 50 metri de culturile de cereale. Lucrările încep prin izolarea lanurilor față de drumurile, pădurile și căile ferate cu care se mărginesc, prin crearea unor fâșii paralele arate, paiele și cerealele boabe rezultate de la recoltare fiind scoase în afara fâșiei. Lățimea fâșiei de izolare va fi față de drumuri și păduri de 20 metri, iar față de calea ferata de 30 metri.
   Este obligatorie dotarea punctelor de recoltare cu plug, vidanje cu apă și o remorcă dotată cu următoarele accesorii : 5 lopeți; 10 maturi de nuiele; 5 coase; 5 furci; 6 stingătoare de incendiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?