Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Şcoala Ștefan cel Mare, în reparaţii capitale


   Lucrările de reabilitare a Åžcolii „Åžtefan cel Mare” din Focșani sunt în  plină desfășurare, iar dacă acestea se vor derula în același ritm alert ca și până acum, este posibil ca la toamnă, odată cu începerea noului an școlar, cei peste 1.100 de elevi să poată fi primiți în sălile de clase amenajate.
Prin Proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Școala Ștefan cel Mare- Focșani”, realizat cu finanțare europeană, prin Ministerul Dezvoltării, vor fi investiți, în total, 17.438.160,43 lei. Åžcoala are 25 de săli de clasă și 6 laboratoare.
   Lucrările au început cu reabilitarea etajului 3 și vor continua cu reamenajarea etajelor 2 și 1, urmând a se încheia cu reabilitarea parterului, care a fost neatins de muncitori pentru a se putea desfășura în condiții normale înscrierea absolvenților de clasa a VIII-a în clasa a IX-a.
   Nu doar clădirea va fi modernizată, unitatea de învățământ urmând a fi dotată cu mobilier nou. Laboratoarele vor fi și ele modernizate și dotate astfel încât, odată cu începerea noului an școlar, elevii să poată lucra aici, beneficiind de cele mai bune condiții, la standarde europene. Vechiul mobilier va fi cedat cu titlu gratuit unităților de învățământ care au adresat solicitări, în baza unui proces verbal.
   Reabilitarea a demarat încă înainte de finalizarea anului școlar, pe 18 iunie, însă cele mai importante lucrări vor fi realizate pe perioada vacanței. „Între cei trei factori implicați în derularea proiectului – Primăria Focșani, firma de construcții și Åžcoala «Ştefan cel Mare»- există o unitate de opinii care ne permite să privim cu optimism către finalizarea acestuia”, a spus Maria Ariton, directorul Școlii „Ștefan cel Mare” din Focșani.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?