Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Rolling Stones, la 50 de ani de ‘Satisfaction’


   165 Oxford Street din Londra, clubul în care a debutat Rolling Stones nu mai există, însă legendara trupă continuă să înflăcăreze mulțimi de oameni, la 50 de ani de la primul lor concert, care urma să revoluționeze istoria muzicii rock. O bancă se află acum în locul Marquee Club, situat pe principala arteră comercială londoneză, unde la 12 iulie 1962 un nou grup compus din Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards și încă trei muzicieni făcea primii săi pași pe scenă.
   Jagger și Richards, prieteni din copilărie, aveau 19 ani, iar Brian Jones, care urma să piară tragic înecat într-o piscină în 1969, împlinise 20 de ani. Membrii grupului, întregit ulterior cu Bill Wyman și Charlie Watts, nu se îndoiau de faptul că vor deveni un reper pentru întregi generații de muzicieni, că vor avea peste 200 de milioane de albume vândute conținând bucăți muzicale ce au făcut istorie precum (I Can’t Get No) Satisfaction’’ sau ‘’Jumpin’ Jack Flash’’.
   ‘Am debutat ca grup de blues, am cântat în cluburi și apoi pe cele mai mari stadioane ale lumii într-un gen de spectacol pe care niciunul din noi nu și l-ar fi imaginat la început’, scria în primăvara acestui an Rolling Stones pe site-ul său oficial, rezumând cei ‘50 de ani incredibili’.
Grupul, care a ajuns la apogeul carierei la sfârșitul anilor ‘60-mijlocul anilor’70 cu albumele ‘Beggars’ Banquet’, ‘Sticky Fingers’ și ‘Exile on Main Street’, a traversat perioade de criză, s-a confruntat cu excesul de droguri și a suferit numeroase schimbări. Trupa continuă să se bucure de popularitate după 50 de ani de existență.
   Revista Rolling Stone, care asemenea grupului poartă numele unui cântec al lui Muddy Waters, evocă posibilitatea unui megaconcert. Grupul repetă pentru prima dată în ultimii cinci ani și evocă un mare turneu pentru anul viitor, după cel din 2005-2007, când a fost lansat albumul ‘A Bigger Bang’.
Între timp, fanii vor putea vizita o expoziție de fotografii care se va inaugura joi, 11 iulie, la Somerset House din Londra ‘The Rolling Stones: 50’ și care coincide cu publicarea unui roman cu același titlu. Pe de altă parte, în luna septembrie va apărea un documentar privind istoria trupei rock. În 2010, unele rivalități existente între Keith Richards și Mick Jagger s-au accentuat, primul reproșându-i lui Jagger că a acceptat titlul nobiliar acordat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
   În autobiografia sa, Keith Richards mărturisea că-i lipsește felul de-a fi al vechiului său prieten, pe care îl numea acum cu ironie ‘Majestatea voastră’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?