Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Absolventul prins cu etnobotanice la Bac, fost elev al Liceului de Artă


   Absolventul prins cu etnobotanice în buzunar, în timpul examenului de Bacalaureat, proba de istorie, de miercuri, a absolvit Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani. Dacă inițial jandarmii au spus că tânărul ar avea 17 ani, ieri au revenit și au precizat că de fapt are 19 ani și jumătate.
   Cazul său a ajuns în atenția reprezentanților Ministerului Educației, având în vedere că este primul caz de o așa gravitate. Åžefa Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ), Vasilica Zaharia, a declarat că pe parcursul anului școlar, elevii au purtat discuții despre consumul de astfel de substanțe, oamenii legii explicându-le la ce riscuri se expun. „Nu au fost semnalate astfel de cazuri de când sunt eu inspector. Au fost invitați polițiștii, iar la orele de diriginție s-a discutat despre acest subiect. Au existat programe referitoare la nocivitatea drogurilor. Măsuri de constrângere nu există, dar atunci când li se repetă și iar li se repetă, elevii înțeleg. Eu sunt sigură că dacă există cazuri, nu la școală se consumă. Aceasta a fost o întâmplare, că s-au găsit în timpul examenelor. Am informat verbal Ministerul, iar azi (ieri – n.r.), voi trimite punctul de vedere al Jandarmeriei”, a spus Vasilica Zaharia.
   Cazul tânărului a contrariat și conducerea Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”. Directorul Diana Tăicuțu spune că absolventul buclucaș era un elev de nivel mediu, însă niciodată nu a creat neplăceri. „Am rămas surprinsă când am auzit. El a participat la toate competițiile de dans și este un băiat deosebit. Era coregraf la Atelierul celor 7 arte. Era un elev de nivel mediu, care nu a creat probleme. În școală am avut sesiuni de informare cu privire la consecințele consumului de astfel de susbtanțe”, a spus Diana Tăicuțu.
   Cazul rămâne în continuare în atenția autorităților care investighează natura substanțelor deținute de candidat, în vederea adoptării măsurilor ce se impun.
   Absolventul este cercetat de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea. Culmea este că tot asupra sa s-a găsit și un memorator, (carte de format mic, în care se expun sumar elementele de bază ale unei discipline sau științe – n.r.), din care lipseau exact paginile de la istorie, disciplină la care candidatul susținea examenul.

Final de Bacalaureat cu proba la alegere

   Astăzi, absolvenții de liceu vor susține ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la alegerea profilului și specializării. Examenul debutează la ora 9.00.
   Afișarea primelor rezultate se va face pe 8 iulie, iar în ziua imediat următoare, între orele 8.00 – 12.00, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații. Rezultatele finale ale sesiunii din vară a examenului de Bacalaureat vor fi afișate pe 13 iulie.
   Candidații care nu vor reuși să promoveze în prima sesiune, mai au o șansă în sesiunea de toamnă. Aceasta debutează în perioada 16 – 20 iulie, cu înscrierea. Probele orale de competențe au loc între 20 și 24 august, urmând ca probele scrise să se desfășoare între 27 și 31 august. Rezultatele finale vor fi afișate pe 5 septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?