Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Ponta se va adresa marţi Parlamentului, în sesiune extraordinară


   Guvernul și Parlamentul României vor începe colaborarea pentru implementarea măsurilor de concretizare a deciziilor de la Consiliul European, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, care a confirmat că a solicitat Legislativului o ședință extraordinară de plen reunit în care să prezinte concluziile reuniunii de la Bruxelles.”Am luat decizia de a ruga și de a solicita Parlamentului Românei ca, săptămâna viitoare, poate chiar luni sau marți, într-o sesiune extraordinară, să-mi permită să mă adresez Parlamentului, pentru a prezenta concluziile acestei reuniuni și pentru a începe împreună, în colaborare Guvern-Parlament, să luăm măsurile legislative și administrative necesare pentru a putea beneficia de Pactul de creștere economică, pentru a ne putea pregăti pentru concretizarea discuțiilor privind bugetul 2014-2020″, a spus Ponta.
   De asemenea, el a menționat că îl va informa pe președintele Traian Băsescu privind problemele discutate la Bruxelles. „În acest context, evident îl voi informa pe președintele României asupra tutu-ror aspectelor și pro-blemelor discutate în acest moment și cred că am reprezentat cât am putut de bine România în aceste discuții”, a precizat premierul.
   Åžeful Guvernului și-a motivat solicitarea către Parlament prin faptul că la Consiliul European s-a invocat necesitatea colaborării interne între guverne și legislativele naționale. „Au fost decizii extrem de lungi, extrem de tensionate. Cuvântul care a apărut cel mai des în luările de poziție – și sper să nu comit o indiscreție – a fost referirea la deciziile și la colaborarea cu parlamentul național. Fiecare dintre prim-miniștri a invocat decizii, colaborări”, a arătat Victor Ponta.
   O ședință a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului a fost deja convocată și va avea loc luni, când se va decide o ședință de plen reunit a celor două Camere, probabil marți, în care să aibă loc prezentarea premierului. În acceași ședință este posibil să se mai pună pe ordinea de zi alegerea unui nou președinte-director general al So-cietății Române de Radiodifuziune, dar și a președintelui-director ge-neral al televiziunii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?