Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Patriarhul României va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului


   În perioada 29 iunie – 1 iulie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepispicop Onorific Justinian.
   Vineri, orele 20:00, a avut loc primirea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la mănăstirea Bârsana.
   Sâmbătă, orele 9:00, Patriarhul României va oficia slujba de sfințire a noii biserici cu hramul Soborul celor doisprezece Apostoli a mănăstirii Bârsana. În continuare, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie pe altarul de vară al mănăstirii Bârsana înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. După-amiaza, va vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Protopopiatul Ortodox și Biserica ucraineană din municipiul Sighetul Marmației. La orele 19:00, va vizita mănăstirea cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Săpânța-Peri, iar de la orele 19:45 va oficia o slujbă de binecuvântare a noului sediu și a paraclisului Protopopiatului Ortodox din orașul Negrești-Oaș.
Duminică, 1 iulie 2012, de la orele 9:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți catedrala cu hramul Duminica Tuturor Sfinților din orașul Negrești-Oaș și va oficia Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat lângă noua catedrală înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, va avea loc ceremonia de acordare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a titlului de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș.
   De la orele 18:00, Patriarhul României va fi primit la catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu-Mare. Cu acest prilej, va avea loc și festivitatea acordării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a titlului de cetățean de onoare al municipiului Satu-Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?