Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

10.000 de diamante expuse la Palatul Buckingham


   O nouă expoziție organizată la Palatul Buckingham arată că diamantele sunt cei mai buni prieteni ai reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.Peste 10.000 de pietre prețioase urmează să fie expuse în cadrul unei sărbători a bijuteriilor ce au aparținut monarhilor britanici în ultimele trei secole.
   Expoziția include coliere purtate și nestemate ale reginei Elisabeta a II-a, precum și alte bijuterii din colecția regală, între care o coroană în miniatură placată cu 1.187 de diamante purtată de regina Victoria cu prilejul Jubileului de Diamant din 1897.
   Curatorul Caroline de Guitaut a afirmat vineri că bijuteriile expuse ne arată modul în care monarhii au deținut diamante pentru a da o aură de măreție și pentru a scoate în evidență puterea și bogăția Marii Britanii.
   Expoziția este deschisă până la 8 iulie, și din 31 iulie până la 7 octombrie, în cadrul manifestărilor prilejuite de Jubileul de Diamant, ce marchează 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?