Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Se caută locuri de muncă pentru viitori absolvenţi de licee


   Directorii unităților de învățământ cu profil tehnic din județ au fost convocați la Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ), ieri, unde au participat la o ședință despre viitorul absolvenților. La discuții au fost prezenți și agenți economici din județ.
   Scopul întâlnirii a fost acela de a evalua oferta de pe piața muncii, corelată cu planul de școlarizare din învățământul profesional. Întâlnirea a fost mai mult decât binevenită, având în vedere că, în ultimii ani, tendința a fost de pregătire pe bandă rulantă a viitorilor șomeri, multe dintre specializările pentru care erau pregătiți elevii neavând căutare pe piața muncii.
   După întâlnirea de ieri, s-au pus bazele unui proiect strategic, al cărui principal scop este acela de a le facilita elevilor accesul pe piața muncii, odată cu finalizarea studiilor. În acest scop, directorii și agenții economici au completat un chestionar, care are rolul de a evidenția punctele tari și punctele slabe din sistemul educațional, în cadrul programului Plan Local de Acțiune pentru Învățământ (PLAI ).
   De altfel, completarea de chestionare nu reprezintă o noutate, sistemul fiind implementat odată cu lansarea programului PHARE. De această dată însă, va fi întocmită o statistică, ce le va fi utilă mai ales agenților economici care au participat la ședința de ieri. „S-au purtat discuții pentru ceea ce înseamnă învățământ profesional și tehnic, dar s-a discutat și despre schimbările ce vor urma. S-a adus la cunoștință celor prezenți despre programul național «Alege-ți drumul!». În acest sens, am semnale că dacă până acum nu s-au înscris prea mulți, locurile se vor ocupa. Vorbim despre copiii corigenți care își dau seama că este mai bine să aleagă o școală profesională”, a precizat Tincuța Zahariuc, inspector pentru învățământ tehnic.
   Cea de-a III-a etapă a înscrierilor în cadrul programului „Alege-ți drumul!” se va desfășura în perioada 27 – 31 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?