Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Noi specii de animale au fost găsite într-o peşteră subacvatică din Noua Zeelandă


   Scafandrii australieni au descoperit trei noi specii de stigofaună (animale subacvatice) în timpul unei expediții într-una dintre cele mai adânci peșteri subacvatice din Noua Zeelandă, a anunțat miercuri Institutul Național de Cercetare a Apelor și Atmosferei (National Institute of Water and Atmospheric Research -NIWA).
   Echipa de cercetători a găsit în peștera Pearse Resurgence, aflată la o adâncime de 194 de metri în apropierea localității Nelson de la extremitatea de nord a South Island (insula sudică a Noii Zeelande), o specie necunoscută de crustaceu amfipod transparent și incolor, un vierme lung de 8 mm și un melc mic cu diametrul de 1,5 mm.
   Pe plan mondial există numai 16 peșteri cunoscute care sunt mai adânci decât Pearse Resurgence și numai în 10 dintre acestea s-au realizat scufundări la adâncimi mai mari de 194 de metri. Temperatura apei de 6,5 grade și pereții de marmură neagră fac ca această peșteră să fie obscură și neprimitoare.
   Stigofauna, termen provenit de la ‘animale din râul Styx’, care în mitologia greacă era râul ce ducea în adâncuri, contribuie la sănătatea mediului subacvatic prin procesul de biofiltrare.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?