Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Examenul de Evaluare Naţională debutează astăzi


   Cei 3.232 absolvenți de clasa a VIII-a intră în febra examenelor de Evaluare Națio-nală. Prima probă, cea la Limba și Literatura Română, va debuta în această dimineață la orele 9.00, însă candidații vor trebui să se prezinte la examen începând cu orele 8.30, fiind obligatoriu să aibă asupra lor actul de identitate.
   Anul acesta 3.347 elevi au absolvit clasele gimnaziale, însă dintre aceștia 115 au rămas cu situația școlară neîncheiată și prin urmare nu vor putea participa la examenul de Evaluare Națională.
Cei 3.232 candidați vor fi evaluați într-unul dintre cele 93 de centre de examen. La nivelul Inspectoratului Åžcolar Județean, au mai fost stabilite 24 de centre de comunicare și alte patru centre pentru evaluarea lucrărilor.
   Repartizarea profesorilor evaluatori se va face astfel încât aceștia să nu corecteze tezele elevilor de la unitățile școlare la care predau. Obligatoriu este ca profesorii care vor fi implicați în desfășurarea examenelor naționale să nu aibă rude până la gradul IV în rândul elevilor.
Proba scrisă la Matematică este programată să se desfășoare pe 27 iunie. Pe 29 iunie vor fi afișate rezultatele și tot în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 18.00, elevii nemulțumiți pot depune contestații. Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Națională vor fi afișate în data de 2 iulie.
În baza opțiunilor înscrise pe fișa de înscriere și în ordinea descrescătoare a mediilor obținute, elevii vor fi repartizați computerizat la licee.
   La fel ca în cazul procedurilor de desfășurare a exa-menului de Bacalaureat, și la examenul de Evaluare Națională elevii vor fi supravegheați de camere video, pe durata susține-rii probelor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?