Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Temperaturile extreme şi îmbăiatul în locuri neautorizate vă pot îmbolnăvi


   Temperaturile caniculare și frecventarea locurilor de scăldat pot avea efecte nefaste asupra sănătății oamenilor, mai ales dacă aceștia se încumetă să frecventeze locurile tradiționale de îmbăiere, neavizate din punct de vedere sanitar. De asemenea, și igiena precară poate duce la apariția unor boli. Cea mai periculoasă este, în această perioadă, boala diareică acută, care a băgat în spital deja, zeci de persoane.
   În ultima săptămână, 52 de persoane au fost diagnosticate de medici cu boala diareică acută. 28 dintre acestea au fost internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Focșani.
   Medicii recomandă ca pentru prevenirea apariției bolii diareice acute, vrâncenii să respecte regulile de igienă personală și alimentară. „Pentru a evita contractarea acestei boli, persoanele trebuie să își spele bine mâinile cu apă și săpun înainte de fiecare masă, ca să nu mai vorbim de spălatul fructelor și legumelor. De asemenea, mâinile trebuie să fie spălate bine înainte și după folosirea toaletei. Pentru evitarea contractării unor boli ale pielii sau ochilor, trebuie să se aibă mare grijă la locurile de scăldat. Acesta trebuie efectuat doar în locurile avizate sanitar. Dacă apar simptome ca dureri de cap, dureri abdominale, febră, vărsături, scaune diareice, dureri musculare, persoanele afectate trebuie să se prezinte de urgență la medic”, recomandă medicii de familie focșăneni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?