Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Candidaţii la Bac: cu cravată sau papion, candidatele: decent îmbrăcate


   Reprezentantul Ministerului Educației care monitorizează desfășurarea examenului de Bacalaureat la nivelul județului Vrancea, s-a declarat plăcut impresionat de ținutele cu care se prezintă candidații în fața comisiilor de examinare.
   Răzvan Chițu spune că a mers prin centrele de examinare și a constatat că toți elevii sunt îmbrăcați decent. În cazul băieților, a remarcat două accesorii aproape nelipsite: cămașa și cravata, iar în unele cazuri chiar papionul. Ar exista totuși o problemă: temperaturile extrem de ridicate pe care trebuie să le suporte atât candidații cât și profesorii examinatori, aceștia din urmă fiind nevoiți să stea nemișcați cu orele pentru a-i examina pe candidați.
   Reprezentanții liceelor în care se desfășoară examenul de Bacalaureat insistă însă că au pus la dispoziție apă rece și că până acum nu au apărut pro-bleme deosebite din cauza temperaturilor toropitoare. „Am venit să mă asigur că este un Bac corect, conform cu metodologiile în vigoare. Am observat că elevii sunt îmbrăcați corespunzător, cu papion sau cravată, și sunt conștienți de importanța examenului. O problemă ar fi căldura, dar directorii au fost înștiințați să existe în fiecare sală de clasă apă și pahare„, a spus Răzvan Chițu, reprezentant al Corpului de Control din cadrul Ministerului Educației.
   Cât privește prezența înregistrată ieri la proba de evaluare a competențelor digitale, potrivit cifrelor statistice comunicate de Inspectoratul Åžcolar, dintre cei 324 candidați programați să susțină ieri această probă s-au prezentat 309 candidați, iar 15 au absentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?