Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: „Overland for Smile” va trata dinţii copiilor instituţionalizaţi


   Copiii cu vârsta de peste 6 ani, ocrotiți în structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), vor beneficia de necesarul tratament stomatologic, oferit de medicii dentiști din Caravana cu clinică mobilă a Asociației umanitare „Overland for Smile”. Ei au venit în România pentru al șaptelea an consecutiv, în cadrul unui program de asistență stomatologică gratuită pentru copiii instituționalizați din Europa de Est.
   Anul trecut, au tratat copiii din județele Olt, Argeș și București, iar actualmente se află în Caracal, intenționând ca de la 1 iulie să vină în județul nostru. „Lucrăm cu copii peste șase ani, vârstă la care au deja dinți definitivi și pot înțelege mai bine ce vrem să facem. Lucrăm și cu copii cu dizabilități și cazuri sociale speciale. În funcție de timpul pe care îl avem, căutăm să acoperim cât mai mult și din copiii din asistență maternală. Rugămintea pe care o avem este ca amplasarea clinicii să fie într-un centru unde avem copii în jurul nostru toată ziua. Medicii lucrează pe rând, la schimb, și au plăcerea ca în timpul liber să stea cu copiii. Noi lucrăm toată ziua, inclusiv duminica, și avem mult timp să stăm cu copiii”, au transmis către conducerea DGASPC organizatorii acestui proiect.
    Potrivit celor declarate de Luminița Liciu, directorul adjunct al instituției, vor beneficia de tratamente stomatologice 278 de copii, dintre care 228 ocrotiți în centrele rezidențiale ale Direcției și restul aflați în grija asistenților maternali din comunitățile județului. „Caravana va sosi pe 1 iulie și va rămâne la noi până când vor termina de tratat toți copiii. Ne-au adresat rugămintea de a le pune la dispo-ziție un spațiu, care să fie în apropierea unor copii, iar noi le-am oferit cu mare drag posibilitatea de a-și amplasa Clinica mobilă în curtea Centrului rezidențial pentru copii cu dizabilități Focșani, din curtea Spitalului Județean. Îmbrățișăm această inițiativă, cu atât mai mult cu cât ne este foarte greu să identificăm medici stomatologi care să ne trateze copiii”, a declarat Luminița Liciu.
   „Overland for Smile” este un proiect non-profit, umanitar, scopul fiind de a oferi ajutor practic pentru sănătatea dentară a copiilor care trăiesc în orfelinate din Europa de Est. Proiectul implică medicii dentiști, stomatologi, igieniști stomatologici și asistenți la scaun care, în mod absolut voluntar, au ales să dedice o parte din timpul și profesionalismul lor, copiilor instituționalizați. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt asistați de interpreți români, care să le faciliteze munca.
„Overland for Smile” a demarat în 2005, iar consiliul de conducere este compus din doctor Lionello Grossi – preșe-dinte, Cynthia Prazzoli – vicepreședinte și medicul Roberto Cristofanini – director clinică. „Salutăm inițiativa celor de la Overland, care sunt un model de bună practică în privința voluntariatului. Astfel de inițiativă nu numai că degrevează bugetul instituției noastre, dar în foarte multe situații rezolvă și probleme cărora cu greu le identificăm soluții”, a declarat Daniela Nicolaș, directorul DGASPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?