Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Ajutor de la Crucea Roşie pentru copiii de sub pământ


   Cele șase fetițe ale lui Ion și Ileana Minculeț, ce tră-iesc într-un bordei săpat în pământ în zona numită Seaca, din satul Faraoanele, au primit ajutoare din partea Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Familia, despre a cărei situație am relatat pe larg în ediția de ieri a coti-dianului nostru, a primit un godin și pachete cu alimente de bază, cum ar fi ulei, zahăr, făină, paste, orez, bulion, conserve și altele, lapte pentru toate cele șase copile, precum și produse de igienă (detergent, săpun, etc.) și obiecte de uz casnic (lighene, oale).
   Reamintim că fetițele sunt în vârstă de 14, 9, 5, 4 ani, iar cele mai mici au un an și șase luni și mezina, nici două săptămâni. Deși tatăl lor merge la muncă oriunde este chemat, familia trăiește în sărăcie și se confruntă cu mari nevoi dintre care cea mai mare este lipsa unei case omenești.
    În odaia lor de sub pământ, cele șase fetițe ale lui Ion își trăiesc copilăria în felul lor. În felul lor de copii necăjiți… Nu au mai nimic din ce au văzut la alții, dar se au unii pe ceilalți, iar afecțiunea care-i leagă transformă miraculos odaia de sub pământ, și întunericul, într-un loc plin de căldură și de lumină! Sărăcia le-a făcut să înțeleagă pe aceste fetițe că nu trebuie să aibă dorințe. Însă chiar și așa, nu pot să nu viseze… Se gândesc deseori la singurul eveniment important din viața lor: excursia făcută mai demult, cu tata, la Focșani. „Am văzut acolo, în vitrine, jucării și păpuși care cântă… Åži am văzut biciclete… Dar ne-a spus tata că sunt scumpe și nu avem bani”, a îndrăznit una dintre fetițe să-și mărturisească, șoptit, dorința… Iar sora ei mai mică a completat-o, cu regret: „Noi nu am avut niciodată jucării”…
   La ora când le-am vi-zitat, ele nu auziseră de Iepurașul care aduce daruri de Paște. Iar după ce-au aflat, au spus că sunt convinse că nici acesta nu le va găsi, de vreme ce nici Moș Crăciun n-a reușit… 
    Oricine dorește să le dăruiască acestor copile ceva care să le bucure sărbătorile de Paște, se poate adresa redacției noastre. Indiferent de culoarea pielii, dincolo de etnie, indife-rent de nuanța părului sau culoarea ochilor, un copil este la fel de copil ca și celălalt. Åži orice copil are dreptul la o copilărie omenească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?