Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Un moldovean, un ucrainean şi un turc, lăsaţi fără permise de conducere


   Zece șoferi au rămas fără permise de conducere, pentru că și-au condus mașinile cu viteză. Cei mai mulți dintre ei au fost prinși pe picior greșit pe porțiunile de drum numite de polițiști „puncte negre”, zone în care au fost amplasate și radare. Printre șoferii care au rămas pietoni se numără un moldovean, un ucrainean și un turc. 

   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere și-au îndreptat atenția, marți, către șoferii care circulă cu viteză. Prin urmare, au amplasat radare în așa-zisele puncte negre de pe Drumul European E 85. În doar două ore, 10 șoferi au rămas fără permise de conducere. 
   Printre șoferii care s-au grăbit s-au numărat și trei cetățeni străini. Un cetățean moldovean și-a condus mașina pe șoseaua de centură a municipiului Focșani cu o viteză de 116 kilometri pe oră, în condițiile în care limita de viteză este de 50 kilometri pe oră. În comuna Urechești, un șofer din Ucraina a fost depistat în trafic în timp ce conducea cu o viteză de 106 kilometri pe oră. Tot la Urechești, de această dată în afara loca-lității, a fost depistat un șofer turc, care se deplasa cu o viteză de 154 kilometri pe oră.
   Un șofer din Milcovul și-a condus mașina cu o viteză de 131 de kilometri pe oră, în localitatea Călimănești, iar un altul a fost depistat în Dumbrăveni, în timp ce conducea cu o viteză de 117 kilometri pe oră.
   Aceștia au rămas fără permise de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și au fost sancționați contravențional.
   Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, ne-a precizat că alți 89 de șoferi au primit doar amenzi, după ce au depășit viteza legală. De asemenea, alte 25 de persoane, care se aflau în autoturismele oprite pentru verificări, nu aveau cuplate centurile de siguranță. Prin urmare, au fost sancționate.
   Nici conducătorii de mopeduri nu au scăpat de amenzi, polițiștii aplicând 178 sancțiuni contravenționale.

Zeci de morți în punctele negre

   Åžoferii care au mania vitezei ar trebui să țină cont că pe drumul european, pe raza județului Vrancea, sunt multe zone cu risc ridicat de produ-cere a accidentelor, prin urmare, ar trebui să fie mai prudenți.
   O statistică a Poliției arată că accidentele de circulație au curmat zeci de vieți. Cei mai mulți oameni au murit în așa zisele „puncte negre” de pe E85. Statistica, întocmită la jumătatea lunii martie, arată că din 2007 și până în 2011, în punctele negre de pe raza județului Vrancea au murit 30 de oameni, iar alți 94 au fost răniți grav.
   Până anul acesta, în Vrancea erau 12 puncte negre, toate pe E 85, iar după reverificarea situației, numărul punctelor negre a scăzut la 10. Pentru realizarea acestei ana-lize a fost nevoie de cinci ani. Punctul negru reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum 1 kilometru, pe care, într-o perioadă de 5 ani consecutivi, s-au înregistrat minimum 10 accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin 10 persoane decedate sau rănite grav.
   Inspectorul Cătălin Manea, de la Poliția Rutieră Vrancea, ne-a precizat că două dintre punctele negre sunt în comuna Dumbrăveni. Unul dintre acestea a fost stabilit în interiorul localității Dumbrăveni, în intersecția cu DN 2N, iar cel de-al doilea punct negru se întinde de la Spitalul de Psihiatrie Cronici până la ieșirea din comună, spre Râmnicu Sărat. Într-un interval de cinci ani, în primul punct negru s-au produs 10 accidente grave, soldate cu 3 morți și 7 răniți grav. În cel de-al doilea punct s-au produs tot 10 accidente grave, în urma cărora 2 oameni au murit, iar 10 au fost răniți grav. Cel de-al treilea punct negru este la ieșirea din localitatea Urechești, în dreptul pieței de struguri. Aici au fost înregistrate 10 accidente grave de circulație, în urma cărora 4 oameni și-au pierdut viața și alți 10 au fost răniți grav.
   Inspectorul Cătălin Manea a adăugat că un alt punct negru a fost stabilit la intersecția cu Peco Cotești. 13 accidente grave, produse în această zonă, au curmat 4 vieți și au nenorocit alte 11 persoane, care s-au ales cu răni grave. În această zonă, cele mai multe dintre accidente s-au produs în anul 2008. Ulterior, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au introdus marcaje și au pus limită de viteză de 50 de kilometri pe oră. Unii dintre participanții la trafic au înțeles mesajele polițiștilor și respectă semnificația indicatorului cu li-mită de viteză. Alții nu.
Probleme au fost și la intersecția cu Slobozia Ciorăști. În cinci ani, s-au produs 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 10.

Goleștiul, plin de puncte negre

   În Golești sunt 2 puncte negre. Primul începe de la intrarea în comună și se întinde până la Postul de Poliție, iar cel de-al doilea începe de la intersecția cu comuna Cîrligele și se termină la primul pod din localitate. În primul punct negru, în intervalul de 5 ani analizat, s-au produs 12 accidente grave, soldate cu 4 morți și 11 răniți grav, iar în cel de-al doilea punct negru au fost contabilizate 11 accidente grave, soldate cu 2 morți și 9 răniți grav. Cel de-al optulea punct negru este la ieșirea din Golești, intersecția DN 2 cu Bulevardul București. Aici au fost 12 accidente grave, în care 3 oameni au murit și alți 10 au fost răniți grav. Un alt punct negru a fost stabilit pe șoseaua de Centură a Focșaniului, la intersecția cu strada Revoluției, inclusiv trecerea de pietoni din apropierea unității militare. Aici s-au produs 10 accidente grave, în care 3 oameni au murit și alți 7 au fost răniți grav.
Ultimul punct negru este în Garoafa, de la Postul de Poliție, până aproape de ieșirea din localitate, în zona podului de pe peste râul Putna. Aici au fost contabilizate 11 accidente grave, soldate cu 4 morți și 9 răniți grav.
   Inspectorul Manea a afirmat că la analiza anterioară, pe raza județului Vrancea erau 12 puncte negre. Au dispărut trei, dar a apărut un altul. „Față de evaluarea anterioară a punctelor negre de pe raza județului Vrancea, acum au fost eliminate trei puncte negre. Este vorba despre cel de la intersecția drumului european cu loca-litatea Slobozia Bradului, unul din interiorul localității Urechești și unul din inte-riorul localității Pufești. La ultima analiză a mai apărut un punct negru, în localitatea Dumbrăveni”, a spus inspectorul Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?