Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Locuri puţine la şcolile de poliție și jandarmi


   Tinerii care vor să devină polițiști trebuie să pună mâna pe carte, pentru că numărul locurilor aprobate pentru sesiunea de admitere 2012 este foarte mic, în comparație cu anii anteriori, doar 184 de locuri.
   La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, specializarea „Ordine și siguranță publică”, curs de zi, sunt disponibile doar 50 de locuri. 42 dintre acestea sunt pentru bărbați, cinci locuri pentru femei și trei pentru minorități. Tot la Academie, la specializarea „Drept”, sunt disponibile 19 locuri, dintre care 14 pentru bărbați și cinci pentru femei.
   Nici la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina numărul locurilor disponibile nu este prea mare. Și aici, doritorii trebuie să se bată pe 50 de locuri, dintre care 43 sunt pentru bărbați, cinci  pentru femei și două pentru minorități.
   De asemenea, la Åžcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj sunt disponibile tot 50 locuri, 43 pentru bărbați, 5 pentru femei și câte un loc pentru etnicii romi și alte minorități. Alte 10 locuri sunt disponibile la Academia Tehnică Militară, iar cinci locuri la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București. Locurile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Administrației și Internelor sunt aprobate distinct pentru bărbați și femei, iar locurile alocate Ministerului Administrației și Internelor la instituțiile de învățământ din sistemul de apărare și siguranță națională sunt destinate doar bărbaților.
   Detalii suplimentare se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ, la numărul de telefon 0237.207.115, sau de pe pagina de internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro.

„Bătaie” și la arma jandarmi
 
   Pentru sesiunea de admitere 2012, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) recrutează candidați pentru instituțiile militare de învățământ ale Ministerului Administrației și Internelor – arma „jandarmi”.
Candidații recrutați pentru instituțiile de învățământ superior pot participa la concursul de admitere la Åžcoala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau la Åžcoala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni ale Ministerului Administrației și Internelor. La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de Ordine și Siguranță Publică, arma Jandarmi, învățământ de zi, sunt disponibile 45 locuri la specializarea ordine și siguranță publică, dintre care: 40 locuri pentru bărbați; 3 locuri pentru femei și 2 locuri pentru minorități.
   La Åžcoala de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt disponibile 56 de locuri, iar la Åžcoala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt disponibile 50 locuri. La Academia Tehnică Militară, Facultatea de Mecatronică și Sisteme Integrate de Armament – specializarea Construcții și Fortificații sunt disponibile două locuri. Tot două locuri sunt disponibile și la Facultatea de Sisteme Electronice și Informatice Militare- specializarea Inginerie Electronică și Telecomunicații „Transmisiuni”. 
   La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – specializarea Åžtiințe Militare și Informații „Management  economico – financiar” sunt disponibile două locuri, iar alte 12 locuri sunt disponibile la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov- specializarea Åžtiințe Militare și Informații- „Managementul Traficului Aerian”.
   Pentru detalii suplimentare, pot fi solicitate informații la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Județean, la numărul de telefon 0237.215.303, interior 24535 sau la adresa de e-mail: jandarmeriavrancea@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?