Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Concurs pentru pasionaţii de matematică


   Elevii de clasele II-VII, pasionați de matema-tică, sunt așteptați sâmbătă, la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, unde va avea loc cea de-a VIII-a ediție a Concursului de Matematică „Euclid”. Sunt așteptați să participe peste 300 de copii din județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Buzău, Brăila, Galați.
   Concursul va debuta la ora 9.30, cu proba scrisă. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au la dispo-ziție între 2 și 3 ore. În cursul aceleiași zile vor fi afișate rezultatele și se va desfășura și festivitatea de premiere a câștigătorilor. Cea de-a VIII-a ediție a Concursului de Matematică „Euclid” se va bucura de prezența conferențiarului universitar doctor Elena Nechita, de la Universitatea din Bacău, cea care este și președintele comisiei.
   Cea de-a VIII-a ediție a Concursului de Matematică „Euclid” va fi organizată la inițiativa cadrelor didactice de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani. Scopul acestui concurs este acela de a evalua cunoș-tințele elevilor și de a-i stimula să aprofundeze tainele matematicii.
   Consiliul Local al Municipiului Focșani, la propunerea primarului Decebal Bacinschi, a alocat suma de 8.000 lei, care va acoperi cheltuielile de protocol și premiere a elevilor. Valoarea premiilor se ridică la 3.300 lei. Vor fi acordate șase premii I, a câte 200 lei, șase premii II, a câte 150 lei, și șase premii III, a câte 100 lei fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?