Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Campanie electorală şi… infracţională


   Polițiștii vrânceni au primit de la începutul campaniei electorale și până acum, 53 de sesizări electorale. În 24 de cazuri este vorba de infracțiuni. Acestea fac referire la oferirea de bani și alte foloase pentru a fi votat, iar un exemplu elocvent este cel al candidatului APV (egal PDL) la Primăria comunei Tulnici, Corneliu Negru, care a dat bani mai multor persoane pentru a-l vota pe data de 10 iunie.
   Alte sesizări de natură penală fac referire la refuzul în mod abuziv a înscrierii candidaturii la funcția de primar sau consi-lier, distrugerea și furtul unor bannere, amenințări, calomnie și altele.
În alte 29 de cazuri, sesizările au făcut referire la afișarea materialelor electorale în alte locuri decât cele special amenajate, ruperea, distrugerea, murdărirea afișelor electorale și adresarea de injurii.
Polițiștii au prezentat datele ieri, în ședința în plen a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea. Membrii ATOP spun că, până acum, au fost întocmite toate documentele necesare desfășurării în bune condiții a campaniei electorale precum și a alegerilor pentru autoritățile administrației locale.
   De asemenea, pe timpul campaniei electorale s-au desfășurat instructaje la nivelul formațiunilor și subunităților/secțiilor de poliție, ocazie cu care s-au făcut precizări cu privire la gestionarea corespunzătoare a tuturor evenimentelor și incidentelor înregistrate pe raza de competență.
În mai multe localități cu probleme, polițiștii au luat măsura suplimentării dispozitivului de ordine și siguranță publică, au intensificat patrulele și au format echipe operative și rezerve de intervenție la nivelul subunității sau secției de poliție pe raza căreia se află localitatea cu risc.

Mai mulți polițiști la Tulnici

   Pentru gestionarea corespunzătoare a unor potențiale evenimente și incidente electorale, la nivelul Secției 8 Poliție Rurală Tulnici, de pe 1 și până pe 6 iunie, zilnic, între orele 14.00 și 22.00, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu polițiști de la  Inspectorat.
În cadrul campaniei preventive „Mita și votul ilegal înseamnă închisoare”, polițiștii împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale MAI cu atribuții în domeniu, au desfășurat o serie de activități preventive ce au constat în organizarea a 187 de întâlniri cu cetățenii din toate loca-litățile județului. Au fost distribuite 1.154 afișe și 7.000 pliante.
   De la începerea campaniei electorale și până în prezent, lucrătorii de poliție împreună cu jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică la mitingurile, marșurile, caravanele și adunările electorale ce au avut loc pe raza de competență.
   Atunci când vor prelua în pază secțiile de votare, angajații MAI vor efectua controale pentru a descoperi și înlătura eventualele  materiale și substanțe cu grad de pericol de incendiu sau explozie. Paza transportului documentelor cu rezultatul votării de la secțiile de votare la BEJ, se va realiza cu efectivele de poliție sau de jan-darmi, în funcție de cine asi-gură paza la prima secție de votare de la care se ridică  documentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?