Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii vine astăzi în Vrancea


   Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, și președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, merg astăzi să constate la fața locului starea drumurilor naționale DN 2M Focșani-Odobești-Andreiașu, DN 2N Mărtinești – Bogza – Căiata – Dumbrăveni – Jitia și DN 2R Jitia-Vintileasca – Bahnele, drumuri aflate într-o stare deplorabilă. De asemenea, mi-nistrul Transporturilor și șeful administrației județene vor ajunge pe DN 2D, în zona Tulnici-Lepșa și DN 2L, pe Coașa, tronsonul Soveja-Lepșa, ambele abandonate de guvernările pedeliste.
   Silaghi și Oprișan vor merge în comuna Andreiașu de Jos, unde apele râului Milcov au distrus în două puncte drumul național 2M. Acest drum a fost reabilitat în 2004 de către președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, dar, începând din anul 2005, guvernele pedeliste care s-au tot perindat pe la cârma țării au refuzat să toarne stratul de uzură, astfel încât caro-sabilul a fost distrus.
Cei doi oficiali vor ajunge astăzi și în comuna Dumitrești, pentru a vedea drumurile naționale 2N și 2R, care au ajuns într-o stare dezastruoasă din cauza guvernelor PDL-iste, care au refuzat să aloce fonduri pentru reabilitarea lor.
   Deși, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat, în fiecare an, alocarea de sume pentru reabilitarea celor două drumuri, guvernările portocalii au refuzat sistematic.
Mai mult, Marian Oprișan a cerut ca, prin Legea Bugetului de Stat pe anul 2012, să fie alocate 10 milioane de lei pentru realizarea documentației tehnice și începerea lucrărilor la DN 2R și DN 2N. Parlamentarii pedeliști s-au opus însă și acestui amendament. Într-o scrisoare deschisă adresată, anul trecut, fostului premier Emil Boc, președintele Consiliului Județean preciza că DN 2R și DN 2N se află într-o stare dezastruoasă, menționând că a cerut în fiecare an alocarea de sume prin Legea bugetului de stat, pentru reabilitare. „Aceste două drumuri sunt într-o stare jalnică, pline de gropi, afectate de alunecări de teren, nesemnalizate și pun zilnic în pericol viața și integritatea vrâncenilor care circulă pe ele. Miniștrii Transporturilor din guvernele conduse de dumnea-voastră au promis de nenumărate ori alocarea de fonduri pentru aceste două drumuri, dar acest lucru, evident, nu s-a întâmplat. Asta și pentru că parlamentarii PDL de Vrancea au votat împotriva amendamentelor la legea bugetului care vizau reabilitarea acestor drumuri”, scria Marian Oprișan. Însă, guvernanții pedeliști nu au catadicsit să răspundă.
   Starea deplorabilă în care se află drumurile DN 2N și DN 2R a stat și la baza mai multor proteste la care au participat sute de vrânceni și mai mulți primari de pe Valea Râmnicului, dar guvernările portocalii tot nu au făcut nimic.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?