Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Bacinschi cu munca, pedeliştii cu circul!


   Focșănenii din partea de nord a orașului au fost inundați ieri, în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra municipiului toată ziua. Cacaina, care în mod obișnuit este un fir subțire de apă, a ieșit din matcă și a inundat mai multe case din străzile Măgura, Stăiești, Rovine și Oborul de vite. Singurul care a ajuns la oamenii disperați că apa le năruie munca de o viață a fost primarul Decebal Bacinschi, care l-a avut alături pe directorul CUP SA, Gheorghe Vasilescu. În timp ce primarul încerca să găsească o soluție pentru a stopa dezastrul din curțile oamenilor, gașca portocalie, în frunte cu deputatul second-hand aspirant la funcția de primar zbiera necontrolat în sala Consiliului Local, unde a făcut un circ ieftin. Problema pedeliștilor ținea de niște „cârpe” electorale atârnate pe fațadele blocurilor, nu-i interesau necazurile focșănenilor. 

   Locuitorii de pe mai multe străzi din Focșani au privit ieri după-amiază neputincioși cum Cacaina le intră în curți, în case și le năruie agoniseala de o viață. Apa avea în unele locuri aproape jumătate de metru. Singurul care a ajuns la fața locului și a încercat să le dea o mână de ajutor oamenilor a fost primarul Decebal Bacinschi. Împreună cu o echipă de constructori și oameni de la CUP edilul a încercat să găsească o soluție pentru a stopa inundația care cuprindea casele oamenilor. „Încercăm să facem cumva să-i scăpăm pe acești oameni de apă. Am adus câteva pompe pentru a scoate apa care refulează din canalizări. Nu putem să rupem digul pentru că am risca să inundăm cealaltă parte, dinspre Carrefour”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. În jurul orei 18.00, apa era la marginea superioară a digului și amenința să se reverse. Soluțiile găsite de cei prezenți la fața locului au redus din debitul Cacaina, astfel că spre seară oamenii s-au mai liniștit.

Focșănenii din Obor au săpat canale de-a lungul străzilor

   Nici în cartierul Obor apa nu era mai mică. Străzile Rovine, Stăiești și Oborul de vite erau parțial acoperite de apă. În curțile focșănenilor pluteau ligheane, covoare, iar animalele stăteau în apă, neputincioase. O familie încerca de zor să mai salveze ceva dintr-o anexă a casei. „De fiecare dată când plouă mai mult, la noi, aici, ne inundă. Cei cu casele mai sus dau drumul la apă și toată ajunge la noi. E normal ca și ei să își salveze gospodăriile. Problema cea mai mare este că avem găini pe care nu avem unde să le ducem. Câinele stă cu apa până la burtă”, ne-a spus o femeie îngrijorată. La câteva case depărtare, gardul unui focșănean s-a prăbușit din cauza că apa a înmuiat pământul. Pentru a scăpa de apa din curți, focșănenii din Obor au săpat canale de-a lungul străzilor, astfel că circulația mașinilor era imposibilă.   

Scandal pentru mash-urile atârnate ilegal pe blocuri

   În timp ce primarul Bacinschi încerca să îi ajute pe focșănenii aflați sub apă și noroi, în sala de ședințe a Consiliului Local se desfășura un adevărat tărăboi, orchestrat de deputatul second hand și echipa lui portocalie. În loc să se afle în mijlocul oamenilor atunci când au nevoie, pedeliștilor le păsa mai tare de câteva „cârpe” electorale atârnate pe fațadele blocurilor. Circul ieftin din sala Consiliului Local a fost întreținut, pe lângă zbieretele candidatului portocaliu, de o grupare adusă în sală, care a deranjat ședința în plen, prin scandări. Președintele de ședință, Liviu Oloeriu, a fost nevoit să suspende ședința chiar înainte de a fi aprobată ordinea de zi. Inutil a încercat secretarul municipiului Focșani, Eduard Corhană, să le explice pedeliștilor că vremurile când încălcau legea fără să le pese au trecut. La fel ca în Caragiale, pedeliștii au înaintat un protest „anonim”, pe care au uitat să îl semneze, de rușine, probabil, iar deputatul PDL care a făcut scandal, a întârziat la ședință. Mai mult, acesta a zbierat în Consiliul Local considerându-se probabil pe stadion, pentru că profesia sa de bază este cea de fotbalist.

Ultima ședință de CL, stricată de pedeliști

   Văzând că nu se mai poate încălca legea, așa cum procedau când erau la putere, pedeliștii s-au declarat învinși și au părăsit sala de ședință a Consiliului Local. Precizăm că pe ordinea de zi a ședinței ordinare de ieri au fost înscrise 50 de proiecte. Astfel a înțeles gașca portocalie să-i reprezinte pe focșănenii care i-au ales în funcția de consilieri locali. „Am dorit ca astăzi să fie o ședință solemnă, fiind ultima din acest mandat. Dar reprezentanții unui partid pe care sper ca cetățenii să-l trimită la groapa de gunoi a istoriei, ne-au stricat acest moment festiv. Au demonstrat că hotărârile de Consiliu Local sunt egale cu zero pentru ei, fiind primii care le încalcă. Cei care au dorit o campanie curată au fost cetățenii municipiului Focșani, însă doar o parte din competitorii electorali au înțeles acest lucru. Celor care au încălcat legea ar trebui să le fie rușine!”, a spus viceprimarul Bogdan Matișan.
   Ultima ședință de Consiliu Local din acest mandat a lăsat un gust amar tuturor participanților la reprezentația de circ de doi bani a celor care au pierdut puterea. Amintim că mash-urile candidatului PDL(egal APV) au fost coborâte de pe fațadele blocurilor pentru că nu aveau nicio autorizație și nici acceptul tuturor proprietarilor de apartamente cărora le acopereau ferestrele. Mai mult decât atât, acest tip de afișaj este interzis, conform HCL nr. 131/2012, care, la articolul 7 stipulează clar că „afișajul electoral în alte locuri decât cele special amenajate este interzis”. Atât Biroul Electoral Municipal (BEM) cât și Biroul Electoral Județean au dispus „îndepărtarea materialelor de propagandă electorală ale candidatului la funcția de primar al municipiului Focșani din partea APV”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?