Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

ZIUA când a MURIT Iisus


   Conform unei cercetări care leagă crucificarea lui Iisus de activitatea seismică din acea perioadă, Mântuitorul ar fi fost crucificat la 3 aprilie, anul 33. Evanghelia după Matei menționează că atunci când Iisus stătea pe cruce, un cutremur puternic a zguduit zona iar cerul s-a întunecat. Oamenii de știință au verificat datele seismice, geologice și astrale existente din acea perioadă pentru a afla ziua cea mai probabilă în care a fost răstignit Iisus.
   Geologul Jefferson Williams, de la Supersonic Geophysical, și colegi de la Centrul German de Cercetare al Geologiei au studiat mostre de sol de pe lângă plaja Ein Gedi, apropiată de Marea Moartă. Cercetătorii au mers până la straturile mai adânci de sol pentru a descoperi două cutremure însemnate. Unul dintre cutremure s-a întâmplat în anul 31 Î.e.n, iar celălalt în undeva în perioada 26-36 E.n.
   William a menționat că cel de-al doilea cutremur a avut loc în timpul când Pilat din Pont era procuror în Iudeea. El a precizat că se știa ziua și luna, dar nu și anul cu exactitate. După ce a pus cap la cap toate informațiile, din Biblie, astronomice și geologice, el consideră că data cea mai probabilă a crucificării lui Iisus a fost 3 aprilie 33.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?