Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Regimul vegan. E bun sau nu pentru copii?


   O carte destinată copiilor, apărută recent în Statele Unite – Vegan is Love (Veganismul înseamnă iubire) – stârnește controverse pentru Ocean. Cartea îi îndeamnă pe copii să adopte un regim vegan întrucât hrana animală de orice natură înseamnă, de fapt, uciderea respectivelor animale.
   Apariția cărții lui Ruby Roth vine pe fondul unor discuții aprinse asupra cărții celebrei actrițe Alicia Silverstone (The Kind Diet), care promovează același regim vegan pentru copii, dând exemple de preparate pe care ea le pregătește pentru Bear, băiatul său în vârstă de 2 ani, dar și pe fondul decesului în Franța al unui copil în vârstă de 11 luni, deces care a survenit în urma unor complicații cauzate de lipsa vitaminelor din organism. Părinții copilului au fost condamnați la 5 ani de închisoare.
   De aceea, criticile n-au întârziat să apară. Unii dintre cititori se plâng că sunt prea multe imagini cu scene de violență asupra animalelor, ceea ce i-ar putea afecta pe copii. Alții în schimb sunt contrariați de faptul că se promovează excesiv regimul vegan în rândul unor copii prea mici și foarte ușor de influențat în alegerile ulterioare.
   Regimul vegan nu înseamnă neapărat că este ceva nesănătos, dar este el oare potrivit pentru copii? În special pentru copiii mici, ale căror nevoi sunt mult mai intense decât ale unui adult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?