Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Loredana Groza: Voi face un album cu cântece din Mărginimea Sibiului


   Cunoscuta cântăreață Loredana Groza a declarat că va lansa pentru prima oară un album cu cântece din Mărginimea Sibiului, zonă recunoscută în România nu doar pentru celebra brânză de Sibiu, dar și pentru inconfundabilele Jiene.
   Loredana a interpretat, în premieră, un cântec din Mărginimea Sibiului, vineri seară, pe scena din Piața Mare din centrul orașului, în timpul primului concert al său din sezonul de vară din 2012. ‘O să fac un studiu, o să caut cântece, o să vorbesc cu un folclorist. Oricând mă apuc, să termin numai albumul acesta la care lucrez acum. Nu am cântat niciodată cântece din zona asta. În seara asta a fost prima încercare și mi-a plăcut mult’, a spus Loredana.
   O sursă de inspirație pentru Loredana pentru viitorul album ar putea fi melodiile Lucreției Cio-banu, interpretă emblematică a Mărginimii Sibiului. Loredana a mărturisit că iubește Sibiul de mai bine de 25 de ani, prima sa apariție în fața publicului sibian fiind în 1987. După concertul de peste două ore de vineri, interpreta a fost asaltată de numeroși fani și a acordat autografe timp de aproape o oră. ‘A fost sublim azi la Sibiu. Am mai cântat la Sibiu și în 2007. Eu cu Sibiul am o legătură foarte puternică, vin aici din 1987. Întotdeauna, aici m-am simțit ca în altă țară. Am primit dragoste necondiționat. Aș veni în fiecare lună, dacă aș putea. Îmi place la nebunie cum s-a schimbat în bine orașul, mai ales după 2007’, a mărturisit Loredana.
   Extravagantă, dar și iubitoare de folclor autentic, Loredana a mai precizat că este o mare fană a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cea mai importantă manifestare de gen din România. Loredana speră să ajungă la ediția din acest an a Festivalului, la un spectacol al celebrului regizor, Silviu Purcărete. ‘Sibiul, oricând, la orice oră. La Festivalul Internațional de Teatru sper să ajung măcar o zi. La Purcărete, mi-ar plăcea. Am vrut să vin la ‘Faust’, însă nu am reușit până acum’, a spus Loredana.
   Aceasta a reușit în 2012, să recreeze la Sibiu, atmosfera de la concertele lui Goran Bregovic din 2001 și 2007 din Piața Mare. O mare parte dintre spectatori s-au prins în hore în timpul concertului. Artista și-a schimbat nu doar ținuta la fiecare melodie, ci și modul de interacționare cu fanii, totul culminând cu aducerea pe scenă a doi copii, un băiat și o fată, care au cântat alături de Loredana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?